Girls

geen

De seksscènes zijn ongemakkelijk, de personages rauw en complex en de verhaallijn stopt nu eens niet wanneer de grote liefde eenmaal is gevonden.

Oude gympen
Ik ben er de afgelopen weken aan verslingerd geraakt: de Amerikaanse serie ‘Girls’, gaat over vier jonge vrouwen in New York en nee, het is alles behalve een Sex and the City remake.

In plaats van rond te paraderen op Manolo Blahniks – zoals Carrie Bradshaw, slentert hoofdpersonage Hannah rond op oude gympen en krijgt ze in de eerste aflevering te horen dat haar ouders haar niet langer financieel zullen ondersteunen.

NO MORE MONEY
Hannah zit in die scène tegenover haar duidelijk articulerende moeder, die zegt: ‘NO MORE MONEY!’

Ze stopt haar onbetaalde stage bij een uitgeverij en gaat op zoek naar een betaalde baan, iets dat vrijwel onmogelijk is door de crisis. De rest van het eerste seizoen is ze blut en werkloos.

Lompe seksscènes
En dan die seksscènes, hilarisch! Dat seks niet altijd – zoals in romantische films – vlekkeloos verloopt, dat wisten we wel, maar de seks in Girls is wel het andere uiterste.

Eerst worden Hannah’s schoenen lomp op de grond gegooid, vervolgens blijft haar panty hangen, omdat ze niet eerst haar sokken heeft uitgetrokken en vervolgens moet er nog een condoom worden omgedaan. En dat allemaal nog voordat de seks daadwerkelijk is begonnen.

De vetjes rond haar middel
Ook verfrissend: eindelijk zien we eens geen slank, gespierd lichaam in beeld met onnatuurlijk grote en ronde borsten, dat kennen we nu wel.

Hannah haar lichaam komt ongecensureerd in beeld, rauw en zonder enige opsmuk, inclusief haar kleine puntige borsten en de vetjes rond haar middel. Eigenlijk heeft ze een heel standaard figuur voor een jonge vrouw, maar wanneer zie je dat nu ooit op televisie?

Saai verjaardagsfeestje
Dat is het fijne van kijken naar een serie als Girls: het laat een levensecht beeld zien van jonge vrouwen. Het leven draait niet om winkelen, feestjes en dure restaurants.

In het echte leven zit je op een saai verjaardagsfeestje waar niemand komt opdagen en zit je vast in een onderbetaald rotbaantje om je huur maar te kunnen betalen.

We zijn niet perfect en we streven niet altijd naar perfectie. We zijn verdwaald en vaak neurotisch. Het is geruststellend om het echte leven nu eens weerspiegeld te zien in een serie.

Foto: Bazar Único