Gluren door het digitale sleutelgat

In de Viva van deze week is er van alles te lezen over gluren. Want we doen het immers allemaal. Gelukkig, dan ben ik niet de enige. Ik ben een voyeuristische internetter en maak er mijn dagtaak van.

Broek op de knieën
Als fulltime-gluurder kom je vooral op internet aan je trekken, heb ik gemerkt. – Nu moet je niet denken dat ik graag in mijn blote kont en met broek op de knieën achter mijn computer naar webcamventers zit te kijken. Nee, ik kijk door het digitale sleutelgat dat social media heet. De plek waar ik ongegeneerd mensen kan begluren.

Profielzappen
Ik besteed uren aan het profielzappen. Ik geniet van het bij iemand naar binnen gluren door het profiel van een onbekende te bekijken, zien wat zo’n iemand bezighoudt. Niks mis mee, want als ze dat niet willen, kunnen ze het profiel op slot doen. Naast een duik te nemen in het leven van een onbekende, houd ik ook de levens van mijn vrienden constant in de gaten.

Met telelens in het struikgewas
Al zit ik niet met mijn telelens in het struikgewas verstopt en ook niet vermand achter een krantje op een terras, je zou me wel de Wilma Nanninga van mijn eigen kennissenkring kunnen noemen. Ik wil overal van op de hoogte zijn en weet dus over iedereen wel iets te vertellen. Van relatiestatus updates, menu’s van de dag tot vind ik leuk’s en respects. Ik registreer alles, zowaar een flitspaal op de digitale snelweg.

Ik schaam me niet voor mijn digitale gluurgedrag. Want we doen het immers allemaal, toch?

Foto: Gettyimages.nl