Goed nieuws: het is over en uit met onverwachte toeslagen op festivaltickets

festival tickets extra kosten

Je herkent het vast: je koopt een ticket voor een festival of concert voor een paar tientjes, komt er bij het afrekenen nog een aantal euro bovenop. Die had je niet aan zien komen! Er is goed nieuws: deze zomer wordt de laatste waarin je dat overkomt.

Dinsdag heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bekendgemaakt dat er een einde komt aan onverwachte toeslagen wanneer je online tickets koopt.

Het is de bedoeling dat je per oktober 2017 niet meer wordt verrast door kosten bovenop de ticketprijs. Je zou in een oogopslag moeten zien wat je betaalt voor je ticket – inclusief boekings- en andere kosten. Zo weet je direct bij welke website je het voordeligst uit bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Aanscherping

Deze regels zijn overigens niet nieuw, maar worden volgens de ACM nu vaak genegeerd door de branche. De aanhoudende klachten van consumenten over het later in rekening brengen van allerlei extra kosten op concert-, theater- en festivaltickets – waardoor de totaalprijs soms wel twintig procent boven de oorspronkelijke prijs uitkwam – heeft voor de aanscherping van de regels gezorgd.

Boete

Eerder legde de ACM de reisbranche en autobranche al vergelijkbare regels op. Zo kreeg reisorganisatie Corendon in juli 2016 een boete van 350 duizend euro voor twee overtredingen. De boetes kunnen overigens oplopen tot 900 duizend euro.

Mocht je na 1 oktober toch nog onverwachte kosten tegenkomen tijdens het boeken van de tickets, kan je deze melden aan de ACM via consuwijzer.nl.

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Bron Volkskrant | Beeld Sanoma Beeldbank