Goodmorning! Stel jezelf elke ochtend deze drie vragen om je productiviteit te verhogen

Productiviteit, iedereen wil het, maar wat is het precies? De definitie die we willen gebruiken is de hoeveelheid tijd die iemand besteedt aan het werken in de richting van haar doelen. Er is by the way een verschil tussen druk zijn en productief zijn. Wil jij je productiviteit verhogen? Stel jezelf dan déze drie vragen!  

Productiviteit: jouw tijd gebruiken om naar je doelen te werken.

De drie vragen

1. Hoe kan ik iets betekenen vandaag? Niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander?

Werk waarmee je verschil maakt, in je bedrijf (en wie weet in de maatschappij), yes please! Amerikaanse onderzoekers wijzen uit dat je productiever bent wanneer je werk doet waarvan je weet dat het ‘een verschil’ maakt. Je haalt er niet alleen meer voldoening uit, maar je hele mindset ontwikkelt zich erdoor. En dat wil je, want dat houdt je gemotiveerd.

Op langere termijn zal je merken dat je meer een leider-rol gaat innemen en steeds grotere ‘problemen’ weet op te lossen. Je wil keer op keer nóg meer uit jezelf halen, want je ziet dat jouw bijdrage resultaat brengt.

Lees ook: 
Is parttime werken de nieuwe norm? 10x jullie mening

2. Wat kan ik vandaag doen om een stap dichter bij mijn doel te komen?

Iedereen heeft minstens één doel in het leven, de een moet en zal promotie maken voor de zomer, terwijl een ander voor haar 35ste een huis wil kopen (en als het mag moeder wil worden). Werk iedere dag aan jouw doel om er werkelijkheid van te maken, dat is immers wat je wil in het leven.

Ook al doe je iets kleins dat uiteindelijk maar een halfuurtje van je tijd in beslag neemt (zoals Funda doorspitten), het helpt je toch een stuk dichter bij je uiteindelijke doel. Je zal er zo veel voldoening uithalen dat je ook beter gemotiveerd raakt om de rest van je to do-list af te werken. Uitproberen!

3. Wat zijn de drie dingen die ik vandaag top heb gedaan? En welke drie dingen kan ik morgen beter doen?

Zelfreflectie is key! Skip de social scrollsessie in bed en pak er ouderwets een notitieboekje bij. Zet op een rijtje wat er die dag goed ging én wat er minder goed ging. Heb je de presentatie gerockt? Of heb je iets te vaak op web what’s app gezeten of heb je te lang  gekletst bij de koffiemachine? Wanneer je je hier bewust van bent, gaat het de volgende dag (dus: morgen) vast beter.

Bron: MarieClaire.nl | Beeld: iStock
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.