Griep en toch werken? Zo overleef je het

griep en toch werken

We zijn allemaal wel eens getroffen door een griepje een dag voor die belangrijke meeting of presentatie. Je hebt geen andere keus dan naar kantoor te gaan. Hoe pak je dat professioneel aan?

Kom je dan make-uploos, met een rode snotterneus en een Snuggie aan op kantoor? Mooi niet! Met de juiste tips en trucs kom je toch goed voor de dag.

 1. Slapen: Als je ziek bent is slaap je beste vriend. Pak dus minimaal tien uren slaap de dag voordat je gaat werken.
 2. Make-up: Thuis uitzieken doe je natuurlijk au naturel, maar op kantoor komt dat minder professioneel over. Daarnaast kun je met een make-up de grootste tekenen van je griepje verdoezelen. Hydrateer je huid eerst goed met kalmerende dagcrème. Breng je dekkende foundation aan om je rode neus en bleke huid te egaliseren (tip: met een primer blijft het langer zitten). Breng wat blush op je wangen aan om jezelf toch een gezonde kleur te geven. Houd de rest van je make-up simpel, een smokey eye is ietwat overdreven.
 3. Lippen: Ook je lippen kunnen erg uitdrogen van verkouden zijn. Een kleurtje op je lippen vrolijkt je look op, maar blijf weg van lippenstift: deze droogt alleen maar uit. Een lippenbalsem met een lichte roze teint does the trick.
 4. Kleding: Ga voor een warme outfit met extra lagen, maar zorg dat je er nog steeds representatief uitziet. Dus geen joggingbroeken, Uggs en oversized I love NY-truien. Een modieuze warme sjaal kan wel, tenzij het niet past binnen de dresscode van het bedrijf.
 5. Ontbijt: Een stevige ochtendmaaltijd is een must! Een goed ontbijt verhoogt het aantal antivirale stoffen met 450 procent.
 6. Water: Hydrateer ook van binnenuit. Drink minstens twee liter water. Thee mag natuurlijk ook. Kruidenthee is perfect bij verkoudheid, mengen met een beetje honing nog beter!
 7. Zakdoeken: Tuurlijk neem je een XXL-pak zakdoeken mee. De ultieme tip is om voor de meest zachte kwaliteit te gaan. Je neus wordt niet blij van tien keer snuiten met goedkope, ruwe zakdoekjes. Bovendien wordt-ie alleen maar roder. Ook belangrijk: hergebruik zakdoeken niet. Dan geef je de bacteriën ruimte om te verspreiden en groeien.
 8. Airco: Kies je werkplek goed uit. Vermijd de tocht zoveel mogelijk. Zet de airco lager, als dat mogelijk is.
 9. Neusspray: Bij een verstopte neus gebruik je een neusspray. Pas op: gebruik het niet langer dan vijf dagen achter elkaar en niet meer dan tien dagen per maand, anders krijg je een permanent verstopte neus.
 10. Collega’s: doe je collega’s een plezier door vaak je handen te wassen en te hoesten in de binnenkant van je elleboog (nee, niet je hand).
 11. Bonustip: Is de belangrijke meeting achter de rug? Je plicht zit erop, dus kwel jezelf niet langer. Rust dan de rest van de dag thuis uit en duik vroeg in bed.

Beeld: 123RF