Haarpluisgezeur

Ik krijg er de kriebels van.. haar dat pluist! Ook alléén bij mezelf. Ik heb een dikke bos haar, wat je eigenlijk beter touw kan noemen. Zo’n bos die je niet normaal kan laten drogen na het douchen zonder er iets aan te doen. Oef.. wat ben ik jaloers op iedereen waarbij het haar wel gelijk goed zit!

Kieskeurig?
Om het er niet als een dooie touwbos bij te laten hangen, moet ik van alles in mijn haar gooien. Geen shampoo, crèmespoeling of conditioner heeft mijn haar gelijk onder controle. Daarom ben ik na het douchen druk in de weer met verschillende stylingsproducten. Wax, gel, serum, mousse, spray. Mijn haar heeft alles wel gezien. Toch heb ik nooit helemaal het gewenste resultaat. Of ben ik gewoon te kieskeurig?

De stijltang
Net als dat het gras altijd groener is bij de buren, is het haar van iedereen om me heen mooier dan bij mezelf. Vaak wil iemand met dik haar graag dun haar, iemand met bruin haar graag blond haar en iemand met krullen graag stijl haar. Bij mij werkt het ook zo. Vandaar mijn stijltang.

Wat een handig ding vind ik het! Natuurlijk niet echt bevorderlijk voor mijn touwhaar, maar dat haar had ik toch altijd al. Mijn stijltang is de enige die al mijn haarproblemen kan oplossen. Nouja, zolang ik niet door de regen hoef dan..

“Zou ik het even föhnen?”
Bij regen staat mijn haar in coupe-ontplofte-föhn. Waarbij ik moet denken aan een bezoek aan de kapper een aantal jaren terug. Samen met een vriendin had ik een afspraak gemaakt. Mijn vriendin ging als eerste in de kappersstoel. Haar haar werd gewassen en bijgeknipt en vervolgens kreeg ze de vraag: “Zou ik het even föhnen?” Dat was prima.

De vrouw pakte haar mega-föhn tevoorschijn en leefde zich helemaal uit. Een kwartier lang was ze in haar sas met de föhn. Ik kon mijn lach niet meer bedwingen toen mijn vriendin uit de stoel kwam. Zij zelf ook niet.. Met een enorme bos kwam ze bij de kapper vandaan.

De oplossing?
Maar wat kan je nou het beste doen om je haar pluisloos te krijgen en te houden? Is het de shampoo? Of ligt het ergens anders aan? Ik heb zelfs wel eens gehoord dat het uit kan maken wat je eet, maar dat lijkt me zo vreemd.

Hoe maak jij je haar in model en hoe ga jij pluis en andere haarproblemen uit de weg?

Bekijk ook het vorige ‘zeurverhaal’

CC foto: Saffy