Zo vaak kun je een handdoek gebruiken voordat je hem moet wassen

handdoeken wassen

De een pakt elke dag een nieuwe handdoek, terwijl de ander er een paar keer mee doet voordat hij in de wasmand verdwijnt. Maar hoe vaak kun je hem nu eigenlijk écht gebruiken?

Elke dag in de was is overdreven, maar toch is het redelijk vaak wasjes draaien als we de experts mogen geloven. ‘Op voorwaarde dat je de handdoek tussendoor volledig kunt laten drogen, kun je hem maximaal drie keer gebruiken’, legt microbioloog Philip Tierno uit aan Tech Insider. Hoe beter je de handdoek laat drogen, hoe minder bacteriën erin kunnen leven.

Stinken

Omdat handdoeken de ideale broedplaats voor bacteriën zijn, is het goed om hem zeker niet te lang te gebruiken. ‘Wees voorzichtig. Het helpt al een hoop als je weet dat je een handdoek beter niet te vaak kunt gebruiken. En als je handdoek ruikt (lees: stinkt), zit ‘ie vol microben. Dat is een teken dat de handdoek gewassen mag worden.’ Wassen geblazen dus maar…

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Women’s Health | Beeld Shutterstock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.