Handige tips als je deze zomer met een huurauto op pad gaat

huurauto

Deze zomer geen strandvakantie voor jou, maar je gaat een toffe roadtrip langs meerdere plaatsen maken. Je route is uitgestippeld, nu alleen nog even een auto huren. Deze tips komen dan goed van pas.

De 24-uursregel

Autohuur wordt per 24 uur berekend. Als je de auto op een later tijdstip inlevert dan dat je ‘m hebt opgehaald, kost je dat vaak een volledige huurdag extra. Zonde!

Tanken

Check hoe de tankregeling in elkaar steekt. Soms worden er servicekosten geregeld voor het aftanken je auto; zonde van je geld. Bekijk ook van tevoren hoe het zit met ongelimiteerde kilometers. Overal naar toe kunnen rijden waar je wilt, is namelijk wel zo prettig.

All-in formule

Ben je eigenlijk verzekerd voor alle schade als je een auto huurt? Nope. Een sterretje in je ruit zit bijvoorbeeld nooit in je basisverzekering. Met een all-in formule zijn alle verzekeringen inbegrepen, zonder verborgen kosten.

Met z’n tweeën

Een tweede bestuurder op het huurcontract zetten brengt vaak extra kosten met zich mee. Vooral als je het ter plaatse doet. Regel het alvast thuis of zoek een autoverhuurder waarbij het gewoon bij de prijs zit inbegrepen.

One way ticket

Check van tevoren wat het kost als je je huurauto ergens anders inlevert dan waar je ‘m hebt opgehaald. Soms kost het namelijk niks, soms worden er hoge kosten voor berekend.

Bestedingsruimte

De hoogte van de borg kan soms hoog oplopen als je een auto huurt. Doordat deze wordt gereserveerd op je creditcard, heb je daarop minder te besteden. En tijdens je vakantie wil je geen hand op de knip. Een extra creditcard is een optie, maar je kunt soms ook kiezen voor een waarborgpakket waarbij je borg van je wordt overgenomen. Ook handig als je geen creditcard hebt, maar wél een auto wilt huren.

Happy travels!

Bron Sunny Cars | Beeld Sanoma Beeldbank