Hartkloppingen bij Kooza van Cirque du Soleil

kooza cirque du soleil

De online-redactie van VIVA was vorige week aanwezig bij de première van KOOZA, het nieuwe paradepaardje van het wereldberoemde Cirque du Soleil. Na een warm onthaal in De Grand Chapiteau met een hapje en een drankje, werden we begeleid naar de tent waar het spektakel plaatsvond.

KOOZA vertelt het verhaal van de Onschuldige, een droevige man die op zoek is naar zijn plek in de wereld. Tijdens zijn reis ontmoet hij verschillende personen, die allemaal een kenmerkende rol vervullen binnen de show. Het opvallende aan KOOZA is dat de traditionele acrobatiek er sterk in naar voren komt, er zijn geen onnodige toeters en bellen gebruikt om de show te laten sprankelen. De artiesten zelf staan in het middelpunt, en niet zozeer de technische foefjes die vandaag de dag vaak gebruikt worden. Ook de schitterende kostuums van de spelers zorgden ervoor dat zij echt centraal stonden tijdens de show. Daarnaast was ook de livemuziek heel mooi.

Tijdens de spannende trucs die werden uitgevoerd (vaak vanaf grote hoogte) werden er een paar kleine foutjes gemaakt, waarbij je twijfelde of het wel helemaal goed zou gaan met de betreffende artiest. Wij hebben daardoor wat keren met het hart in onze keel gezeten!

Goede service, catering en organisatie: de medewerkers vóór en achter de schermen hebben een groot compliment verdiend. Wij hebben genoten van deze avond, KOOZA is absoluut een feest om naar te kijken!