Harvey Weinstein reageert voor het eerst op beschuldigingen

Harvey Weinstein

Na de vernietigende publicatie in The New York Times over zijn seksuele wangedrag, heeft Harvey Weinstein zich de afgelopen maanden op de achtergrond gehouden en was hij voor geen enkel medium bereikbaar voor commentaar. Na een lange radiostilte laat de eens zo gevierde Hollywood-producent van zich horen via een statement en haalt hij hard uit naar actrice Rose McGowan.

‘Beschuldigingen zijn vals’

‘Voor alle duidelijkheid: Harvey Weinstein en zijn advocaten hebben ervoor gekozen om zich niet publiekelijk uit te laten over de vrouwen die Weinstein hebben beschuldigd van seksueel wangedrag. Ondanks het feit dat er genoeg bewijs is om aan te tonen dat deze beschuldigingen vals zijn,’ luidt het statement.

‘Getuigen’

‘Team Harvey’ vervolgt: ‘Maar na het zien van de vertoning van Rose McGowan, die puur en alleen haar eigen boek via deze weg promoot, was het voor ons onmogelijk om hier niet op te reageren. Deze vrouw probeert de heer Weinstein zwart te maken met een grove leugen, die niet alleen door de heer Weinstein wordt ontkend, maar ook door twee andere getuigen.’

Ben Affleck?

‘Onder hen zijn de manager van mevrouw McGowan in de desbetreffende periode en collega-acteur Ben Affleck, tegen wie ze allebei gezegd zou hebben verkracht te zijn door de heer Weinstein. Althans, dat zegt ze nu. In 1997 zei ze tegen haar toenmalige manager en collega-acteur Affleck dat seksueel contact wederzijds was,’ aldus Weinstein’s advocaat Ben Brafman.

Onthullend boek

Rose McGowan, onder meer bekend van de hitserie Charmed en de Quentin Tarantino-film Death proof, beschrijft in haar nieuwe boek Brave hoe Harvey Weinstein haar in 1997 verkrachtte tijdens het Sundance Film Festival. Het is de tweede keer dat ze meer uitleg geeft over die gebeurtenissen. In oktober deed ze dat een eerste keer, toen ze Weinstein in een tweet beschuldigde van de verkrachting. Daarmee verbrak ze de geheimhoudingsverklaring die ze voor de Hollywood hotshot tekende. Hij betaalde haar ook 100.000 dollar om haar mond te houden.

Gisteren schoof de actrice aan bij The View, waar de presentatrice van de show, Whoopi Goldberg, haar vraagt naar de hele affaire:

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Getty Images