Het abracadabra van Astro-tv

Terwijl ik verveeld vanuit de luie stoel een crackertje chocopasta naar binnen zat te werken, zapte ik langs de kanalen. Ik bleef plakken toen iemand vanaf de andere kant van het beeldscherm mij glazig aanstaarde. Ze vroeg of ik even lekker mijn aura wilde afstoffen.

Ik heb niet veel met aura’s en met afstoffen nog minder, toch bleef ik kijken wat het zweverige type te melden had.

Bel of sms…
Mocht ik willen weten of ik in 2012 de liefde van mijn leven leer kennen, dan kon ik 0909-9922 bellen. En als ik nekklachten of andere lichamelijke kwalen had, kon dat telefonisch verholpen worden door Astrid. Tot slot voor een persoonlijke toekomstvoorspelling, moest ik Petra even een sms’je sturen. Dan zou ik namelijk direct via een sms-bericht het antwoord ontvangen.

De remedie
Ik lag zo ongeveer onder de stoel – met het crackertje tegen het beeldscherm aan geproest – van het lachen. Iedereen moet toch inzien dat een simpel telefoongesprek niet de remedie is tegen chronische rugklachten? En succes in de liefde niet bepaald kan worden door iemand aan de andere kant van de lijn? Schijnbaar niet, daar de telefoon roodgloeiend stond gedurende het tv-programma.

Zelfverklaard spiritueel specialist
Ik stel als zelfverklaard spiritueel specialist mijn 06-nummer ter beschikking voor Astro-tv. Wanneer deze sjacheraar vraagt naar zijn toekomstvoorspelling, zal ik hem eens goed de waarheid sms’en. 

Beste Astro-tv,

Gezien de stand van de sterren, ligt er voor jou in de toekomst geen televisiecarrière in het verschiet. En als ik in mijn glazenbol kijk, zie ik bovendien dat je binnen nu en vijf minuten een smak met centen uit zal moeten geven. Kan ik dan nu even vangen voor deze waarzegging?De bovennatuurlijke groeten van Kelly alias ‘Petra’.

Foto: Still uit filmpje