Het babydieet

Ik denk dat mensen vreemd opkijken, wanneer ik in de trein een potje champignonrisotto met kip leeglepel. Of wanneer ik in de bedrijfskantine een potje tuingroenten met rundvlees uit mijn tas haal. Vooral omdat er op het potje een grote lachende baby staat met de tekst: vanaf 6 maanden.

Veertien potjes
Toch is het eten van babyvoeding ontzettend hip, las ik. Onder andere Lady Gaga, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon zeggen hun slanke figuur aan dit dieet te danken. Jennifer Aniston werkt zelfs veertien potjes per dag naar binnen. Dit vult ze aan met vis en gestoomde groenten.

Als zij het doen..
Dit vreemde dieet is bedacht door de personal trainer van Madonna, Tracy Anderson. Omdat veel celebrities zweren bij het kleutermenu, is er een run ontstaan op potjes babyvoeding. De verkoop van natte babyvoeding is afgelopen jaar met twintig procent gestegen, de droge babyvoeding zelfs met bijna zestig procent.

Vreemd verhaal
En wat blijkt? Het dieet is niet eens ongezond. Voedingsspecialisten zeggen dat het geen kwaad kan, maar dat sporten en gezond eten toch wel beter is als je wilt afvallen. Ik vind het een vreemd verhaal en ik denk niet dat het aanslaat in Nederland.

Groentefestijn
In ieder geval omdat het dus nogal maf staat om dit te eten op openbare plekken. En omdat ik de maaltijdcombinaties op zijn zachts gezegd nogal vreemd vind (behalve groentefestijn met rijst en kip, dat klinkt wel feestelijk). Ratatouille met rijst en ei bijvoorbeeld, het zal wel aan mijn ‘wat-de-boer-niet-kent-dat-eet-hij-niet-mentaliteit’ liggen, maar mij lijkt het niet heel lekker.

Te nuchter
Daarnaast zou je toch ook denken dat iedereen boven de zes maanden toch zin heeft om op zijn of haar voedsel te kauwen? De structuur van voedsel maakt het toch juist lekker? Ik denk dat wij nuchtere Nederlanders niet heel snel overstappen naar voeding in potjes. Zelf doe ik het in ieder geval niet, ik zou me rot schamen. Liever een goed imago dan een wasbordje.

CC foto: stevendepolo