Het panel test: Colour Catcher-doekjes

Het testpanel van Viva testte onlangs de Colour Catcher-doekjes die ervoor moeten zorgen dat de kleuren van je kleding niet meer doorlopen in de wasmachine. Maar, doen ze ook wat ze beloven? Dit is wat de vijftig panelleden vonden!

Magneet
De Colour Catcher-doekjes werken als een magneet: ze vangen de kleurstof op die bij het wassen vrijkomt. Zo zou je dus zonder zorgen witte én gekleurde was bij elkaar kunnen gooien. Dat scheelt een hoop tijd die je anders kwijt bent aan het sorteren van je was! 95% van het testpanel gaf namelijk aan dit altijd te doen.

Overtuigd
De belangrijkste conclusie is dat bijna 70% van de testers overtuigd is van de werking van het doekje. Een derde van de dames geeft het een 7, nog eens bijna een derde zelfs een 8.

Driekwart van de testers vindt dat het succesverhaal van deze doekjes zoveel mogelijk verspreid moet worden. Zij zouden ze namelijk zeker wel of waarschijnlijk wel aanraden aan familie, vrienden en kennissen. Spread the word!

Voor herhaling vatbaar
Het gebruik van de Colour Catcher-doekjes is ook voor herhaling vatbaar. Van de deelneemsters zou 70% ze in de toekomst namelijk zelf waarschijnlijk wel of zeker wel ook kopen. Voornamelijk omdat het het doorlopen van kleuren voorkomt, maar ook omdat het scheelt in het aantal wasbeurten, kleding beschermt en energie bespaart. Al met al een dikke voldoende dus!

Beeld: Dylon Colour Catcher®