Het succes van Sandra van Nieuwland

geen

Sandra van Nieuwland (35) werd in één klap beroemd met haar auditie bij The Voice of Holland. Binnen een halfjaar stond ze met vijf singles in de top 40. Later dit jaar hoopt Sandra een plaat met eigen composities uit te brengen. Sandra vertelt VIVA over haar succes en privéleven.

The Voice
“Ik vind het wel fijn dat het stempel van The Voice een beetje aan het vervagen is. Natuurlijk heb ik veel te danken aan het programma, maar ik wil ook verder. Met mijn eigen muziek. Ik zou het fijn vinden als ook mensen die niet van het programma houden mijn muziek een kans zouden geven.”

Over haar optredens bij The Voice zegt Sandra: “De nummers die ik zong stonden dicht bij me. Ik had gelukkig inspraak. Maar mijn eigen stijl is iets pittiger. Iets speelser ook. Ik hou van artiesten als Kate Nash, Regina Spektor en Rufus Wainwright. Dat theatrale vind ik te gek. Ik kwam dan misschien in het programma over als een rustige, ingetogen zangeres. Ik wil ook die andere kant van mezelf laten zien. Het hoeft van mij niet altijd zo treurig te zijn.”

Single moeder
Vorig jaar scheidde Sandra van haar man. Na tien jaar huwelijk waren ze uit elkaar gegroeid. Nu is Sandra een single moeder van drie kinderen. “Het was behoorlijk heftig. Ik was verdrietig, maar ik wist ook dat dat verdriet niet te lang moest duren. Het is verspilde tijd om te blijven somberen. Instorten lukt ook niet met drie kinderen.”

Door alle hectiek heeft Sandra weinig tijd voor andere dingen, zoals een nieuwe liefde. “Nee, ik heb op dat gebied geen reet te vertellen. Ik flirt niet eens. Nee, echt niet. Bovendien vind ik iemand niet zo snel leuk. Ik kijk ook niet naar mannen met de gedachte ‘dat is een potentiële partner’. Toch zou het fijn zijn om het succes te delen met iemand. Het is niet gezellig als je thuiskomt met een dubbelplatina plaat in een leeg huis. Dat voelde een beetje sneu.”

Focus
“Aan de andere kant kan ik me nu helemaal focussen op muziek. Op dit moment tellen maar twee dingen in mijn leven: mijn kinderen en mijn muziek. De rest doet er niet echt toe. Althans, dat probeer ik mezelf voor te houden. Ik geloof niet langer in het ideale plaatje. Soms moet je dingen accepteren zoals ze gaan.”

Lees het volledige interview in Viva 08 die vanaf woensdag 13 februari in de winkels ligt.