Hilarische uitspraken van opa’s en oma’s: ‘Anti-age crème? Ik heb helemaal geen aids’

opa's en oma's

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: anekdotes over opa’s en oma’s.

Of het nu om de bijdehante praatjes, absurde logica of technologische onkunde gaat: opa’s en oma’s kunnen ons flink aan het lachen maken. VIVA-forummers delen de grappigste uitspraken en acties van hun grootouders.

Tekst Jessica Sindelka Beeld iStock

 • viva_mama: “De opa van mijn man was geweldig. Hij heeft eens op de gang van een bejaardentehuis alle rollators aan elkaar vastgeknoopt met een veter. Ook heeft hij ooit na kerst een advertentie in de lokale krant geplaatst, waarin stond dat mensen hun kerstboom bij zijn favoriete restaurant konden inleveren en dan gratis koffie kregen. Hij is daar gaan zitten en lag helemaal dubbel over de groeiende stapel bomen en het verwarde personeel.”
 • cerulli: “Mijn opa heeft internet en computers nooit onder de knie gekregen. Ik heb vaak geprobeerd het hem uit te leggen, maar hij snapte het gewoon niet. Hij zocht eens de tekst van een liedje, die heb ik voor hem opgezocht en geprint. Hij reageerde alsof ik het uit een hoge hoed had getoverd: ‘Hoe weet je nou waar je zoeken moet?’ En: ‘Moet je daarvoor betalen?’”
 • Juultje: “Vijf jaar nadat mijn opa overleed, is mijn oma hertrouwd met haar jeugdvriendje. Deze man probeerde erg met de tijd mee te gaan, dus hij kocht een computer. Alleen mailen vond hij lastig. Als hij mij of een van de andere kleinkinderen een mailtje wilde sturen, printte hij de tekst uit en verstuurde het per post.”
 • Biol: “Mijn oma vroeg of ik eens een condoom kon meenemen, want ze hoorde daar van alles over en wist niet wat het was. Nou daar ging ze hoor. Op een banaan, uitrekken, opblazen: een lol dat ze had!”
 • enchantedjewell: “Mijn opa en oma zijn niet zo goed in Engels. Ik: ‘Oma, dan moet je anti-age crème kopen.’ Oma: ‘Ik heb toch helemaal geen aids?’”
 • elko: “Toen mijn oma net Facebook had, schreef ze onder alle foto’s als reactie ‘vind ik leuk’.”
 • jennie77: “De eerste keer dat ik mijn vriend aan mijn oma voorstelde, zei ze: ‘Nou geniet maar lekker van elkaar, want sex is lekker en dat mis ik soms zo. Voor je het weet is er één niet meer.’”
 • turquasi: “Mijn oma kende maar één mop en elke keer als ze die vertelde lag ze voor het einde alweer zo in een deuk dat je de rest ervan niet kon verstaan.”
 • Rosekapje: “Oma vraagt áltijd aan de kleinkinderen of ze wel een hemd aan hebben. Blijkbaar een beeld van goed fatsoen en een manier om ziektes af te weren. Als je uitlegt dat het T-shirt onder je vest dienstdoet als hemd, kijkt ze minachtend. Dat volstaat niet.”
 • paque_pink: “Over sex zei mijn oma: ‘Tja, je moest wel. Woensdagavond en zaterdagavond. Bokavond.”
 • hokus_pokus: “Toen de cd net hip werd, hadden opa en oma van ons een cd-speler gekregen. Belde oma in paniek op omdat ie kapot was: toen de cd was afgelopen had ze ’m omgedraaid en nu deed hij niks meer!”
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.