Help: wat draag je met warm weer op de werkvloer?

warm weer kleding kantoor

Het wordt heet vandaag, heel heet. En grote kans dat er gewoon gewerkt moet worden. Dus wat trek je in vredesnaam aan? Tijdens die presentatie wil je er niet uitzien alsof je liever op het strand had gelegen, maar zin om je pantalon en bloes aan te trekken? Niet echt. Daarom: 6 outfit-tips om de hittegolf op kantoor te overleven.

  • Jumpsuit Hartstikke hip en dankzij alle varianten ook nog eens geschikt voor elk figuur. Dat hele pak uittrekken als je naar het toilet moet, is opeens geen straf meer: lekker luchtig!
  • Natuurlijke stoffen Laat de ‘zweetstofjes’ als polyester of nylon tijdens de hittegolf maar achterwege en draag liever linnen of katoen.
  • Sandaaltje Plastic teenslippers op de werkvloer? Eh… NEE! Open schoeisel, zoals een sandaaltje of peeptoe, is op de meeste kantoren wel geoorloofd, maar teenslippers bewaren we voor het strand. Oh, en als je dan voor die schattige sandaaltjes kiest: verzorg je voeten goed.
  • Kokerrok Perfect voor de warme zomerdag, want: met alles te combineren. Zoals sneakers of hakken en een (mouwloze) bloes of linnen shirt. Niet vergeten voor je de deur uitgaat: een scheermes over je benen halen.
  • Lichte kleuren Zwart mag dan afkleden: donkere kleuren absorberen de warmte en zijn daardoor reteheet tijdens een hittegolf.
  • Laat maar waaien Van jezelf in te strakke kleding persen bij 30 graden, is nog nooit iemand gelukkig geworden. Een wijde midi-rok, losvallende top of luchtige jurk is dé truc om oververhitting te voorkomen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Beeld: iStock