Hoe je ervoor kunt zorgen dat het lijkt alsof je weekend langer duurt

weekend langer duren

Op vrijdag zijn we door het dolle heen, want: weekend. Maar voor je het weet zijn die twee dagen om en moeten we weer aan het werk. Er is een manier om te zorgen dat het lijkt alsof ie langer duurt, en dat wil je, toch?

Volgens neurowetenschapper en professor David Eagleman lijkt het alsof je weekend langer duurt als je dingen doet die je nog nooit hebt gedaan. Een nieuwe activiteit of een nieuwe hobby starten zou een trucje zijn om je hersenen te laten denken dat dagen langer duren. “Als je iets nieuws ervaart, lijkt alles langer te duren,” vertelt Eagleman tegen The Cut.

Net als vroeger

De ervaring van iets nieuws heeft een sterk effect op onze hersenen. Dat is ook een van de redenen waardoor de leuke dingen – zoals vakantie – uit je kindertijd eeuwig leken te duren. Als kind is alles wat je meemaakt zo ongeveer nieuw, waardoor het in je beleving allemaal langer duurt.

Netflixmarathon

Elk weekend een nieuwe hobby zoeken is wellicht wat onrealistisch, maar het is vooral belangrijk om leuke plannen te maken en daardoor nieuwe dingen te ervaren. Tijdens een weekend thuis op de bank met je favo Netflixserie maak je weinig mee, maar wanneer je de stad ingaat, een gave show bezoekt of een nieuw soort yoga probeert, voelt het alsof die twee dagen vrij niet in een flits voorbij zijn gegaan.

Happy weekend!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron HelloGiggles | Beeld