Hoe leeft een Gigolo?

Dit weekend ben ik begonnen in het boek ‘Bekentenissen van een gigolo’. Het boek dat ik kreeg om te lezen in de trein. Prima tegen de verveling tijdens een lange rit.

Het geschikte moment
Het woord gigolo hoor ik vaak genoeg, maar nooit heb ik iets gelezen wat vanuit een gigolo zelf is geschreven. Daarom wekt het boek bij mij enige interesse.

In een overvolle en muisstille trein pak ik het boek uit mijn tas. Het lijkt mij het perfecte moment om te beginnen met lezen. Vrijwel gelijk beland ik op een pagina waar een gehele sekservaring beschreven staat. Misschien is dit toch niet een boek voor in de trein…

Ik krijg het gevoel dat alle ogen in de trein gericht zijn op mij en mijn boek. Vanuit mijn ooghoeken kijk ik of mijn buurvrouw aan het meelezen is en onbewust houd ik het boek steeds dichterbij mijn ogen in de hoop dat het niet opvalt wat ik lees. Ik zie dat niemand op mijn boek let en ik besef dat mijn gedachten weer eens nergens op slaan. Ik houd het boek weer normaal en lees verder zonder ook nog mijn buurvrouw in de gaten te houden.

Gigolo met notitieblok
Bij een gigolo dacht ik aan een man zonder respect voor de vrouw. Iemand die overal zijn zaakje in steekt zonder hier over na te denken. Pakken wat er te pakken valt zeg maar. ‘Golden’, de gigolo uit het boek, doet mijn mening veranderen. Hij heeft dan wel veel avontuurtjes, maar hij respecteert alle vrouwen.

Hij vertelt over een aantal van zijn vaste klanten. Één daarvan heeft hem ‘geboekt’ voor haar verjaardag. De vrouw krijgt geld van haar rijke vader en hoeft dus niet te werken. Iets waar vele mensen jaloers op zouden zijn, is voor haar een soort van ‘verveling’ geworden. Om toch een leuke dag te hebben terwijl iedereen werkt én om de liefde te voelen die ze van haar vader niet krijgt, belt ze Golden. Hij zorgt voor een onvergetelijke verjaardag. Anders dan ik had verwacht, komt daar meer bij kijken dan het hebben van seks.

Meer dan seks alleen
Golden maakt notities bij al zijn vrouwen.  Zo weet hij precies wat hij kan doen om de verjaardag van de vrouw tot een groot succes te maken. Hij feliciteert haar om één minuut over drie (op dit tijdstip is ze geboren) en gaat met haar naar een museum waar het werk van haar favoriete kunstenaar te vinden is.

De gigolo zorgt ervoor dat elke vrouw zich speciaal voelt. Hij gaat met ze naar exclusieve feesten en clubs en kleed zich geheel naar hun smaak. Eigenlijk doet hij er alles aan om het ideale beeld te vormen voor de vrouw. Iets wat ik niet achter een gigolo had gezocht. Het boek schept een soort band met de man, alleen ben ik wel erg benieuwd hoe de man er in het echte leven uitziet.

Ik heb het boek nog lang niet uit, maar Golden heeft mij erg nieuwsgierig gemaakt naar zijn andere belevenissen… En die lees ik lekker in de trein!

Ben jij al lid van de boekenclub?

CC foto: {Away until inspiration comes}