Hoe word je een sterke vrouw?

De vorige Vicepresident van Uganda , Oprah Winfrey, zusters, docenten en advocaten; stuk voor stuk inspireren ze de vrouwen op het platteland in Uganda. Maar hoe word je zelf nou zo’n sterke vrouw? Daar geven de Ugandese vrouwen graag hun inspirerende mening over.

‘Een sterke vrouw is aardig, houdt van haar man en is goed voor anderen,’ vertelt een vrouw uit de video. Ook wordt een bevalling gezien als iets wat alleen sterke vrouwen kunnen, want ‘het is niet makkelijk om het kind eruit te duwen.’ Zelfvertrouwen hebben, niet verlegen zijn en de hersenen gebruiken die god je heeft gegeven, vinden de mannen in Uganda passen bij een sterke vrouw. Ze pleiten voor educatie, want dit zorgt volgens hen voor een betere natie. Ze willen dat de vrouwen op het platteland opklimmen.

Wil jij dat nou ook? Help ze dan een handje op weg om hun toekomstdromen waar te maken. Met slechts 5 euro kunnen ze al een jaar lang onbezorgd naar school of naar hun werk en zijn ze weer een stap dichterbij hun droom. Dat doen wij vrouwen toch voor elkaar?

Klik hier en help ze aan een toekomst!

Doneer 5 euro aan Plan Nederland!