Hoera! Mijn man is John Williams

Ik wil de witte chocoladebolletjes in het chocopuddinkje van John Williams zijn.

John Williams, met zijn blauwe bomberjack, ondeugende ringbaardje en uitdagende v-hals. Oh John, wat ben je toch een lekker chocolaatje.

John vs. Harko
In Help, mijn man is klusser! en Help, mijn man heeft een hobby! schiet John wanhopige huisvrouwen met lapzwansen van mannen te hulp. John drukt de snikkende vrouw tegen zijn laag uitgesneden bronzen mannendeco en kijkt de lapzwans in kwestie met toegeknepen ogen sissend aan. “Kom maar hoor Jannie, ik snap heel goed dat je overstuur bent als je al twaalf jaar lang met acht kinderen in een huis zonder elektriciteit woont. Wat een nietsnut is die Harko van je hè!” Jannie en haar acht kinderen jammeren, Harko staat schoorvoetend in de deuropening en John balt met trillende neusvleugels en vochtige ogen zijn vuist.

SuperJohn
Hij is bijna een soort superheld. Alles voor gerechtigheid. Natúúrlijk krijgt Jannie elektriciteit in huis. En een jacuzzi met van kleur veranderende verlichting waar alle kinderen in passen. En een knipperende sterrenhemel van multiplex boven haar bed (door JW himself gefiguurzaagd). John Williams staat met wapperende blauwe cape vooraan in de strijd tegen huiselijk onrecht.

John en zijn enorme woordslang
Ik was al veel eerder bewonderaar van John. Al met Puzzeltijd hing ik aan zijn grote chocoladebruine lippen. Als ik de eerste twee uur vrij had begon ik mijn dag steevast met een kopje thee en de Woordslang van John. Ik was al fan voor JW doorbrak met de Help, mijn man is…-hype.

‘Lekker hè..’
Ik vond hem geweldig in zijn strakke blauwe schaatspak bij Dancing on ice. In Let’s dance brak hij als ‘BeJohnce’ de tent af in een zwart badpak met stiletto’s en een pluizige bruine pruik. Ik begon onbewust chocoladetoetjes te hamsteren toen ik ze met John ging associëren en kwam vier kilo aan.

Belspel-John is back
Het is de laatste tijd rustig rondom John, maar deze week kan ik mijn hart weer ophalen. JW flitst iedere dag een paar keer voorbij met zijn nieuwe belspel-reclame. Ik was even aangenaam verrast: zou John weer terugkomen op de buis, in ieder reclameblok een halfuur genieten van zijn pretoogjes en kruiswoordpuzzels? Maar nee, het is een actie voor het goede doel. Die goeie ouwe Johnny, naast minder bedeelde huisvrouwen is hij ook begaan met kinderen in Soedan.

John Williams is mijn droomman. Hij kan goed met vrouwen omgaan, leeft mee met iedereen, praat graag, houdt van chocolade en heeft een koppie om op te vreten… wat wil een vrouw nog meer?
Helaas deelden de makers van onderstaande parodie mijn mening niet.

CC foto: Daniel Catt