Homoseksualiteit in de muziekindustrie: Lil Nas X durfde niet uit de kast te komen uit angst

lil nas x

Muziek maken en die stem gebruiken voor een doel gaan vaak samen. Artiesten gebruiken steeds vaker hun bekendheid om voor hun idealen te vechten en taboes te doorbreken. Maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. Zo ook niet voor Lil Nas X, bekend van de hit Old Town Road.

De rapper had van jongs af aan meegekregen dat homoseksualiteit ‘nooit oké zal zijn’ en vreesde dat hij fans zou verliezen als hij uit zou komen voor zijn geaardheid. ‘Ik ken de mensen die het meest naar mijn muziek luisteren, en zij accepteren homoseksualiteit niet.’ Dat vertelt hij in een interview met Time Magazine.

Coming-out

Toch veranderde dat tijdens de Pride-maand. Na zijn optreden op het Engelse muziekfestival Glastonbury besloot hij onverwachts om het zijn fans te vertellen. ‘Sommigen van jullie weten dit allang, sommigen van jullie kan het niets schelen’, schreef de rapper bij een post op Twitter. ‘Ik zou het nooit gedaan hebben als ik niet op de een of andere manier door het universum zou zijn gepusht’, zegt hij daar nu over. ‘In juni zie ik overal Pride-vlaggen en stellen die elkaars hand vasthouden – allemaal van die kleine dingen.’

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA banner

Bron: Show | Beeld: ANP
Elle (19) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar mooie tijdschriften voor aan haar muur.