Hond of kat: ja/ja, nee/ja of nee/nee?

Mensen zeggen het vaak: dat je katten- en hondenmensen hebt. Of geen van beide-mensen natuurlijk. Maar zelfs als uitgesproken katten- of hondenmens kun je je twijfels hebben of je er wel zélf een moet nemen.

Want je kunt ze leuk vinden, maar dan alleen bij anderen of af en toe als leenhond of -kat. Een leenhond kan leuk zijn om mee op het strand te wandelen. Of in het bos. Dan loop je daar toch iets minder zinloos. En een kat kan zo lekker als een warm ronkend motortje tegen je aan komen liggen.

Maar bij het zelf hebben van zo’n dier komt zo veel kijken. Moet je dat wel doen? Ik ben een hondenmens, vanaf mijn 9e was er een hond in huis. Ik had er het hardst om gezeurd en was gek op dat beest, maar het uitlaten had ik na 20 keer wel gezien. Jammer dat het daarna nog 220.000 keer moest… (bij wijze van spreken, ze is nogal oud geworden).

Onder andere door die overkill aan uitlaten hoef ik nu eigenlijk nooit meer een hond. Hoe lief ook. Met poezen heb ik weinig ervaring, maar daar zitten natuurlijk ook nadelen aan. De haren. Die eeuwige kattenbak. En waar laat je je harige vriend als je op vakantie gaat, heb je iemand die hem even wil lenen? En wat kost zo’n dier niet, dat eten en die prikken zijn vaak hartstikke duur.

En wat als je van half 8 ‘s ochtends tot half 8 ‘s avonds weg bent, kun je dat je hond/kat wel aandoen (buiten het feit dat een hond praktisch gezien niet zo lang binnen kan blijven..)? Of moet je er dan direct weer twee nemen zodat ze gezelschap hebben?

Maar ja, honden hebben van die trouwe lobbus ogen… En katten zijn zo lekker eigenwijs. En ze zijn zulk gezellig en vaak grappig gezelschap…

Heb jij op dit moment twijfels of je een hond of kat moet nemen?

CC foto: Chadmiller