Hospiteren

Met vriendin H. deel ik een appartement en dan hebben we nog een kamer over die verhuurd wordt aan iedereen die hem maar huren wil.

Nee. Dat is niet waar. We wonen het liefst met nog een meisje erbij. Waarom weten we niet. ‘Omdat we dan gewoon in ons ondergoed van onze kamer naar de douche kunnen lopen!’ zeggen we dan. Want een jongen erbij in huis betekent vrienden van de jongen erbij.

Vrienden die dan langskomen en bier drinken op onze bank en onze kaarsjes uitlachen. Maar aan de andere kant, hoe hard het ook klinkt, en hoe moeilijk te geloven ook, niet iedere jongen is geïnteresseerd in onze borsten als we voorbij lopen in ondergoed.

En eerlijk gezegd hebben vriendin H. en ik gewoon ochtendjassen die we dragen als we naar de badkamer lopen. Zo zijn we. Dus nee, een echte reden waarom we steeds meisjes uitnodigen op de hospiteeravond kan ik jullie niet geven.

Hospiteren, zoals ze dat dan noemen, is en blijft een beetje ongemakkelijk. Vriendin H. en ik doen er altijd heel cool over en zeggen dan op de dag zelf dingen als: pff, ik hoop dat de kijkavond (zoals wij dat noemen) niet lang duurt, ik heb wel andere dingen te doen zeg.

Maar als we dan naar de Albert Heijn gaan om stoere kijkavonddingen te kopen zoals flessen cola en stroopwafels (typische kijkavondkoeken), worden we toch een beetje zenuwachtig.

Er kwamen drie meisjes afgelopen kijkavond en dat zijn dan meisjes die je nog nooit hebt gezien. Ze komen naar de kamer kijken. Wij vragen de standaarddingen als ‘Heb je het makkelijk kunnen vinden?’, ‘Kom je hier ver vandaan?’ en ‘Wat voor studie doe je?’

En dan maken we een pak verse stroopwafels open, schenken cola in, gaan ietwat nerveus op de bank zitten. De eerste ongemakkelijke stilte valt.

Hospiteren: we zijn er niet echt goed in. Altijd bang om teveel hysterische grappen te maken met z’n tweeën. Ik bedoel, ik zou het niet leuk vinden te hospiteren bij de vrouwelijke Geer en Goor, dus respect voor ieder meisje dat langskomt.

Maar ook dit keer zijn we eruit gekomen. Dit weekend komt er een leuk, nieuw meisje bij ons wonen en dan gaan we lekker heel veel in ons ondergoed van kamer naar badkamer lopen en roze kaarsjes aansteken en elkaars haren vlechten.

cc foto: tobo