Het houdt niet op: organisator Fyre moet 3 miljoen extra betalen

billy mcfarland

Billy McFarland, de organisator van Fyre Festivalhoudt van grapjes. Hele dure grapjes. Want naast de 26 miljoen dollar die hij eerder al moest terugbetalen, moet de fraudeur nu nog eens 3 miljoen euro dokken. Dat heeft de rechter gisteren besloten. Vinden wij een vrij hoog bedrag voor een feestje dat nooit heeft plaatsgevonden…

Lees ook:
Rose Bertram reageert voor het eerst op Fyre Festival: ‘Ik was heel gechoqueerd’

Gisteren werd in New York een rechtszaak gehouden voor een van de sponsoren van het Fyre FestivalDaar is Billy McFarland niet komen opdagen. Ook heeft hij niet gereageerd op eerdere oproepen in het proces. Het was voor de rechter dan ook geen moeilijk besluit om de sponsor tegemoet te komen en 3 miljoen dollar boete tegen Billy McFarland te eisen.

De 27-jarige zit momenteel een gevangenisstraf van zes jaar uit voor de fraude die hij pleegde rond het Fyre Festival. Hij bekende dit najaar schuld in de zaak, en werd veroordeeld tot de celstraf en het terugbetalen van zo’n 26 miljoen dollar. De 3 miljoen in de zaak die maandag voor de rechter kwam, komt daar dus bovenop.

Het Fyre Festival stond vorige maand weer in de belangstelling vanwege twee documentaires die uitkwamen over de gang van zaken rond het evenement. Het festival werd aangeprezen als een luxueus, exclusief feest en bekende sterren werden betaald om het festival te promoten op sociale media. Toen de eerste bezoekers in april van 2017 aankwamen op de eventlocatie op de Bahama’s, bleek het echter een grote chaos op het eiland. Naast schaarse accommodatie en voeding was er ook een tekort aan water en medische zorg. Het festival moest daarom op het laatste moment worden afgelast.

Lees ook:
Mailbox van Mr. Blowjob is on ‘Fyre’: overspoeld met aanbiedingen van tv-netwerken

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.