Huishoudelijk probleem

Ik ben voor de vierde keer in een paar maanden tijd ontstopper gaan halen. Mijn wasbak is namelijk verstopt. Ik ben in de luxe positie dat ik een eigen wasbak op mijn studentenkamertje heb. En dat is heel handig want ik hoef nooit ver te lopen om midden in de nacht slapend een glaasje water te halen.

Ja, ik kan dat slapend, een glaasje water halen. Wat altijd hilarisch is omdat degene bij wie ik dan toevallig logeer denkt dat ik wakker ben en tegen me begint te kletsen.
En dit kan voor flinke stemmingswisselingen zorgen omdat ik niet terugpraat. Degene bij wie ik dan toevallig logeer denkt dan: “Heb ik iets verkeerds gezegd? Waarom zegt ze niks terug? Arrogant. Nou ja, waar sláát dit op? Ik ga nooit meer met haar praten, kapsoneswijf.”

Het echte probleem
Maar nu het echte probleem: mijn wasbak is dus al maanden verstopt. En ik heb alles al gedaan om dit op te lossen. Ik heb een ontstopplopding gekocht en ben verwoed gaan ploppen. En ik heb chemische spullen gehaald die beloven de prop vuil (ja sorry hoor, ik kan het niet anders noemen) vanzelf op te lossen. Het helpt niet.

Naar mijn weten heb ik niets vreemds gedaan met die wasbak. Maar de echte oorzaak heb ik verdrongen. Af en toe word ik ‘s nachts bezweet wakker en schiet ik omhoog: kaarsvet.. *muziekje van Jaws* ta ta ta taaaa!

De oorzaak is een bitch
Een tijdje terug was ik nogal enthousiast bezig met kaarsvet. Het zou heel cool zijn als ik nu eerlijk kon zeggen dat ik het kick vind om overal kaarsvet op te smeren (bijvoorbeeld op lichamen), maar dat is niet zo. Ik was heel gewoon, heel huishoudelijk, een klein glaasje aan het schoonmaken waar kaarsvet in zat. Dit deed ik boven de wasbak..

En sinds die tijd boert mijn wasbak af en toe kaarsvet op. Als ik na het wassen van mijn gezicht weer aan de gang moet met dat ontstopplopding, zegt mijn wasbak: “$%#!!**&!! Je had nooit, nooit kaarsvet.. grmbll..grmbll.. in me moeten gooien jij stomme grmbll.. grmbll!”

Dus naast een ruzie met mijn (pratende) wasbak zit ik nog steeds met het probleem dat het water van het ochtendtandenpoetsen nog steeds tijdens het avondtandenpoetsen in de bak staat. Wat doe je in godsnaam aan vastgekoekt kaarsvet in een putje waar je nooit met je vingers bij kunt komen?

cc foto: privébezit