Ik durf niet meer zo goed het huis uit

Oudjaarsavond rond een uur of negen ‘s avonds hoor ik opeens getik vanuit de vensterbank. Bijna ritmisch druppelt er water vanuit mijn ventilatieschachtje boven mijn raam. Niet iets waar ik op zit te wachten, drie uur voor het nieuwe jaar begint.

Met een pan en een paar handdoeken weet ik de schade redelijk te beperken. Voor ik ga slapen gooi ik de pan leeg en 1 januari rond 07:30, als ik uit bed kom, liggen er gelukkig maar een paar druppels op de bodem. Pfoe.

Naast de jackpot van 30 miljoen gegrepen, nog steeds te dik en een lek huis. Ik had gehoopt dat 2013 beter zou beginnen. Okay, okay, het was grafweer en de wind stond vol op mijn gevel, maar ik durf niet meer zo goed het huis uit, zonder dat er een pan in de vensterbank staat.

Ik woon er nog maar net en zie nu al klusjesmannen mijn raam er uit slopen om allerlei rotte leidingen en verstopte afvoerpijpen te vinden. En zo’n reparatie zit er zonder die jackpot even niet in. Gelukkig ben ik 2 januari ook nog vrij en heb dus alle tijd om een oplossing te bedenken.

Na een uur of wat op de bank naar 24Kitchen kijken, besluit ik dat ik een kruidentuintje op de vensterbank ga zetten. Altijd verse rozemarijn, basilicum, munt of koriander en als het regent natuurlijke bewatering.

Dan kan ik alles wat ik kook meteen extra lekker maken, zodat ik er extra veel van wil eten. Ik zal het nodig hebben. Niet veel later lees ik dat je met een BMI van tussen de 25 en 35 aanzienlijk minder kans hebt op een vroegtijdige dood. Jeuj. Ik ben niet té dik, ik ben goed dik. 2013 wordt een mooi jaar.

Door Andre Weststrate