Ik verveel me zo

Het is helaas geen dertig graden dus zonnen is geen optie, je huis is brandschoon, iedereen is de hort op en jij verpest je zondag door he-le-maal niks te doen.

Vervelen is een rotgevoel. Vooral omdat je best wel wat te doen hebt, maar er gewoon geen zin in hebt. Als ik zo’n dag heb ga ik meestal doelloos voor me uit staren of stomme filmpjes kijken op internet.

Maar dat kan leuker! Vijf dingen om je zondagavond leuk te maken:

Uit de oude doos
1. Hou je vriend/man voor de gek. Vul de naam van je partner, het aantal sexpartners, lengte en gewicht in en maak je eigen ‘Man in Bed’ rubriek. Deze kun je uiteraard ook mailen naar iedereen die het maar wil lezen.

2. Test je IQ. Ik ben een groot fan van de Nationale IQ test op BNN. Helaas duurt het nog wel even voordat dat weer op tv komt. Het kan nooit kwaad om nu alvast te checken hoe het er voorstaat.

3. Haal je stoffige Ganzenbordspel uit de kast en ga eens ouderwets spelletjes spelen. Van Ganzenborden, Scrabble en Patience tot mijn favoriet Rummikub, spelletjes spelen is lekker old skool, heel leuk en het kost geen cent.

4. Online winkelen. Wat winkelen betreft hoeven we ons allang niet meer tegen te laten houden door de zondag. Dan winkelen we voor de afwisseling op zondag toch lekker online? Aan webwinkels in ieder geval geen gebrek. Dus laad je winkelkarretje bommetje vol of hou het bij kijken. Alles is beter dan in een te krap pashokje staan met heel erg nadelig kunstlicht.

5. Lak je teennagels, ga een uur in bad, epileer je wenkbrauwen en scrub je helemaal schoon. Er gaat niets boven een avondje tutten.  En als je dan toch bezig bent, pluis dan je kledingkasten meteen even uit. Zoals JannekeR in haar blog zei: Bewaar alleen de kleren waarin je je geweldig voelt. Het is even een rotklus maar dan heb je ook wat. Een kast met alleen maar mooie kleding én een goed gevulde avond.

CC foto: Samael Kreutz