Ik wil de rode microfoon tegen de natte lippen van Hidde van Warmerdam zijn

Iedere ochtend eet ik mijn yoghurtje voor de tv. Ik zap langs de kanalen. De pot op met Loretta, screw Jan Slagter, fuck het mokkel van AstroTV, ik wil Hidde.

Ik ben in de ban van AT5, de stadszender van Amsterdam. En ik woon dus helemaal niet in Amsterdam hè! Het begon toen ik een paar dagen geleden op de afstandsbediening was gaan zitten, met mijn linker bilspier 986 intoetste en pardoes op AT5 terecht kwam. Ik nam een hap van mijn vloeibare ontbijt en wilde meteen weer wegzappen, totdat Hij in beeld kwam. Mijn opgeheven hand met afstandsbediening erin verstijfde in de lucht. Mijn adem stokte en een lauwe zure straal sijpelde uit mijn opengevallen mond.

Stoute plannen
Die ogen, hij kijkt me aan alsof hij hele stoute plannen zit te smeden (en er onder zijn desk alvast een paar ten uitvoer brengt). En die stem. Ik doe alles wat hij zegt. Hidde van Warmerdam. Presentator van het AT5 nieuws. Hij heeft het over kraakdemonstraties op een of ander plein en problemen met tramlijn puntjepuntje, maar al wat ik hoor is ‘Jouw huis of het mijne?’ en ‘Hoe wil je je eitje?’ Met opperste belangstelling en witte korsten op mijn wangen heb ik het AT5 nieuws zitten kijken. Twee keer.

Behalve als hij aan zijn lippen likt
Sindsdien eten we ‘s ochtends samen yoghurt (nu slik ik het wel gewoon door hoor. Behalve als hij aan zijn lippen likt, dan schiet het er nog wel eens bij in). Het zal me een bal jeuken dat het ‘t nieuws van gisteren is. Of dat ik überhaupt niks aan die informatie heb omdat ik niet in Amsterdam woon. Ik kijk gewoon graag naar Hidde.

Naast het nieuws presenteert ‘ie ook nog iets met voetbal, maar dat programma probeer ik te mijden. Mannen die over voetbal praten doen mijn libido ineenschrompelen als een lekgeprikte bal.

Op de hoogte van Hidde
Dat moeten we natuurlijk niet hebben, dus ik houd het bij het nieuws. Na een dagelijkse portie Hidde kan ik er weer helemaal tegenaan. En als ik even een wegtrekkertje heb, zap ik weer even naar 986 voor een glimp. Excuseer me, ik geloof dat het weer tijd is voor het nieuws. Ik blijf graag op de hoogte.

Foto: still uit filmpje (+wat photoshopskills)