I’m the queen of the world: er komt een exacte replica van de Titanic aan

Of het nu gaat om die romantische ‘I’m the king of the world!’-scène op het dek of die stomende scène in het vrachtruim, we hebben allemaal wel eens die passionele taferelen tussen Jack Dawson en Rose Dewitt Bukater willen naspelen. Want los van het tragische einde zou iedereen wel eens een tochtje willen maken op de Titanic. Goed nieuws: vanaf 2022 vaart er een exacte replica!

Unsinkable ship

De oorspronkelijke RMS Titanic verliet op 10 april de haven van Southampton en zette koers richting New York. Vier dagen later botste het schip – vurig beschreven als the unsinkable ship door de makers –  tegen een gigantische ijsberg en werden vijf van de 16 drijfcompartementen beschadigd. Door de manier waarom het ‘onzinkbare schip’ was gebouwd, bleek het schip niet meer te redden. Tot overmaat van ramp bleken er niet genoeg reddingssloepen aanwezig te zijn, waardoor slechts een derde van de passagiers overleefde.

Titanic II

Maar terug naar deze Titanic 2.0. De replica is een project van de Australische billionaire Clive Palmer. Hij is eigenaar van cruise-rederij The Blue Star Line en droomt al lang van zijn eigen Titanic. Sterker nog, in 2012 kondigde Palmer de komst van het schip al aan. De replica zou in 2016 gaan varen. Die deadline werd echter nooit gehaald. Deze week kondigde Palmer de nieuwe deadline aan: in 2022 gaat Titanic II écht varen.

In den beginne was het idee dat de Titanic II zou gaan varen langs de oorspronkelijke route. Die route is nu aangepast: je kunt in Dubai aan boord gaan en gaat in Southampton van boord.

Kost dat?

Geschatte kosten van dit bouwproject: zo’n 500 miljoen dollar. Kosten van de oorspronkelijke Titanic? Destijds zo’n 7,5 miljoen dollar. De website om tickets te kopen is nog in de maak, dus prijzen van een ritje eersteklas weten we nog niet.

Mocht je een kwartiertje niets te doen hebben, dan kun je hier de introductievideo van de Titanic II bekijken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Bustle | Beeld: Getty Images
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.