Even aandacht a.u.b.: in dit restaurant wordt je telefoon afgepakt

sticky fingers telefoon kluis

Telefoonverslaafd zijn we niet, maar ‘m wegleggen kost ons toch moeite. Zélfs als we met familie of vrienden in een leuk restaurant zijn. Zin in een etentje zonder smartphones? Ga naar het Amsterdamse restaurant Sticky Fingers, waar je telefoon in een kluis wordt bewaard.

Wie bij Sticky Fingers een ‘slow tea’ bestelt, moet zijn of haar telefoon opbergen in een kluisje op tafel, zo meldt Het Parool. De bediening neemt het sleuteltje mee.

Aandacht

Eigenaresse Aline Mannes legt uit: ‘We zijn hier heel bewust. We gebruiken biologische producten, houden rekening met diëten, doen veel vegan,’ vertelt ze. Die aandacht hoopt het restaurant ook van haar gasten te krijgen. ‘Als je ondertussen ergens anders mee bezig bent, bijvoorbeeld met je telefoon, dan heb je minder aandacht voor wat je eet en voor andere mensen.’ Daar helpt Sticky Fingers nu een handje bij, door je telefoon in een kluisje te stoppen.

Roze muur

Het restaurant aan de Amstelveenseweg staat bekend om haar roze muur – die vooral bij bloggers erg populair is – en begrijpt ook wel dat mensen graag foto’s maken van elkaar, of van de mooie taartjes. Daarom ligt er een polaroidcamera op tafel. Kan je toch alles vastleggen.

Hoe gasten het vinden dat ze hun telefoon moeten inleveren is nog niet duidelijk, de eerste reserveringen zijn pas onlangs gemaakt. Je kunt een slow tea boeken tussen 12.00 uur en 17.00 uur, vanaf € 19,50 per persoon.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Het Parool | Beeld Instagram, iStock