Internationale Vrouwendag: Netflix-boegbeelden die ‘Be bold for change’ kracht bij zetten

internationale vrouwendag

8 maart is het weer Internationale Vrouwendag. Het thema van 2017 is ‘Be bold for change’. Met andere woorden: vrouwen met lef en die het initiatief nemen om veranderingen tot stand te brengen op het gebied van empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Die vrouwen heb je niet alleen in het echte leven, maar ook op Netflix. Wij zetten de Netflix-boegbeelden die dit thema kracht bijzetten, op een rij.

De inmates van Litchfield (‘Orange is the new black’)

Gaat over: De dames van Litchfield weten de gevangenis steeds weer op stelten te zetten.
Boegbeeld omdat: De gevangen in de serie laten zien hoe het leven is zoals dat nauwelijks op tv en in de film gebeurt: niet voldoenend aan ons maatschappelijke ideaal en toch retesterk en krachtig.
Kijken: Seizoen 5 is vanaf 9 juni te zien bij Netflix.

Claire Underwood (‘House of cards’)

Gaat over: De relatie tussen Frank en Claire stond altijd al onder zware druk. Ondanks dat ze altijd zeiden gelijkwaardig aan elkaar te zijn, stond Claire vaak in de schaduw van Frank. Die frustraties heeft ze lang genoeg opgekropt. Nu is het tijd om zelf in de spotlights te staan. Hun band wordt ook in het nieuwe seizoen dusdanig op de proef gesteld.
Boegbeeld omdat: Robin Wright (die de rol van Claire Underwood op zich neemt, red.) hetzelfde salaris eiste als haar tegenspeler Kevin Spacey. En gelijk heeft ze.
Kijken: Seizoen 5 is vanaf 30 mei te zien bij Netflix.

Koningin Elizabeth (‘The crown’)

Gaat over: Elizabeth wordt op jonge leeftijd koningin. De Tweede Wereldoorlog is pas een paar jaar afgelopen waardoor Groot-Brittannië nog steeds in zwaar weer verkeert. Ze is pas 25 jaar als ze gekroond wordt tot koningin, omdat haar vader is komen te overlijden. Zonder enige ervaring moet Elizabeth het land sturen waardoor er een duidelijke tweestrijd is tussen de jonge vrouw Elizabeth en de koningin Elizabeth.
Boegbeeld omdat: Het is Koningin Elizabeth. Koningin Elizabeth die actief was in de militaire dienst, op haar 25e koningin werd en inmiddels de oudste Engelse regerende monarch aller tijden is. Need we say more?
Kijken: Nu te zien op Netflix.

Jessica Jones (‘Marvel’s Jessica Jones’)

Gaat over: Jessica Jones is een beschadigde ziel met een missie.​ Sterk, maar absoluut geen standaard superheld. ​Op zoek naar haar ergste nachtmerrie. De serie gaat over de duistere wereld van de eigenzinnige, op wraak beluste jonge vrouw zoekend naar de man die haar ooit letterlijk in zijn macht had.
Boegbeeld omdat: Ze er niet mee akkoord gaat dat ze ooit in de macht was van een man. En zo hoort het.
Kijken: Nu te zien op Netflix.

Lees ook:

Deze series zijn perfect voor de nieuwe feature van Netflix
Moet je zien: ’13 reasons why’