VIVA400-vrouw Irene Hin: ‘Ik ben er soms dag en nacht mee bezig, dus het sociale stuk schiet er weleens bij in’

irene hin

Irene Hin (43) haalt Afrikaanse mode en accessoires van veelbelovende ontwerpers naar Nederland. Die verkoopt ze via haar webshop en winkel Lady Africa, die ze samen met haar man Gumi Rijsbergen runt. Sinds 2014 heeft ze ook haar eigen label.

Tekst Katy Boer | Foto’s Maaike van Haaster

Het hoort erbij

“Ik moet eerlijk zeggen, ik ben wel heel veel met mijn werk bezig. Soms dag en nacht. Daardoor schiet het sociale stuk met vrienden er weleens bij in. Maar dat is inherent aan de eerste vijf jaar van het ondernemen.”

Steeds uitgebreider

“Designer noem ik mezelf niet, want ik heb er geen opleiding voor gedaan. Het is ook op verzoek zo gelopen: sinds we de winkel in Den Haag hebben, spelen we in op wat klanten aan ons terugkoppelen. We hebben twee jaar research gedaan voordat we ons eigen label Lady Africa Atelier startten. We begonnen met rokken, maar dat is inmiddels uitgebreid naar colberts, tuniekjes en jurken.”

Bestseller

“Ik had nooit gedacht dat ik met Gumi zou samenwerken. Hij doet het logistieke en financiële gedeelte, ik de creatieve kant. We zijn het niet altijd met elkaar eens. Dan is hij ervan overtuigd dat we een bestseller moeten inkopen, terwijl ik alweer toe ben aan iets nieuws. Maar ja, we zijn geen stichting, we moeten wel geld verdienen. Uiteindelijk luister ik dan naar hem.”

Meer weten over Irene? Je leest het in de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 35. Het blad ligt nu in de winkel en kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook lezen via Blendle.

Een terugblik naar de VIVA400 van vorig jaar. 

Ook iemand nomineren voor de VIVA400 2016? Klik hier! Nomineren kan tot en met 16 september.