Dit is de reden dat plastic altijd nat uit de vaatwasser komt

De vaatwasser maakt ons leven zo veel makkelijker. Niet zelf de afwas doen scheelt veel tijd en alles komt  droog uit de machine. Behalve plastic dan. Hoe kan dat?

Inge Bellemans, materiaalonderzoeker van de Universiteit Gent, legt uit waarom. Doordat plastic lichter is, neemt het minder warmte op. ‘Dat betekent dus ook dat het minder energie bevat om water van het oppervlak te laten verdampen.’

Waterafstotend

Daar komt ook nog eens bij dat veel soorten plastic waterafstotend zijn, waardoor er vaak dikke druppels op je bordje of mok blijven hangen. De enige oplossing is dus om het toch maar even af te doen. Of je kunt natuurlijk heel lang wachten tot het wel droog is.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Libelle | Beeld Shutterstock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.