Je krijgt € 2.000 als je naar deze plaats in Italië verhuist

Italiaanse stad verhuizen

Verliefd op Italië en altijd al gedroomd van een huis in het land van pizza’s en pasta? Tijd om je spullen te pakken, want als je naar Candela verhuist krijg je 2.000 euro toe.

Tientallen jaren geleden stond Candela bekend als Little Naples en was het een heuse hotspot; nu heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Door de jaren heen hebben veel inwoners van de gemeente de plaats verlaten en daar wil burgemeester Nicola Gatta iets aan doen. Niet zomaar, maar door mensen te lokken met een aantrekkelijk aanbod.

Money, money, money

Gatta heeft een plannetje bedacht waar flinke geldbedragen bij komen kijken. Als je als single naar de plaats in Italië komt wonen, krijg je van de burgemeester een bedrag van 800 euro. Koppels krijgen 1.200 euro, gezinnen van drie een bedrag tussen de 1.500 en 1.800 euro. Kom je met z’n vieren of vijven? Dan ligt er meer dan 2.000 euro op je te wachten.

Voorwaarden

Wil je alleen maar het geld vangen om vervolgens te luieren in Italië? Dat zit er niet in. Als je naar Candela verhuist, zal je een huis moeten huren en op jaarbasis een inkomen hebben van minstens 7.500 euro. ‘Alle nieuwe inwoners moeten werken en een inkomen hebben’, aldus Stefano Bascianelli – de rechterhand van de Italiaanse burgemeester – tegenover CNN Travel.

Pittoresk

Door het lage inwonersaantal is Candela een rustige plaats met prachtige huizen, oude kerken en pittoreske straatjes. Daarnaast zou je niet lang in de auto hoeven zitten om op het strand te zijn, en zijn regio’s als Campania en Basilicata dichtbij. Waar wacht je nog op?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Metro UK | Beeld iStock