Ja, maar wat wil je nou echt?

Met je hoofd kun je niet bedenken wat je écht wilt. Dat weet namelijk alleen je hart, maar ‘voelen’ wat je echt wilt is niet altijd even makkelijk. Onderneemster en VIVA400-vrouw Josje Feller (26) weet hoe je de verbinding met je hart weer kunt krijgen zodat je jouw waarom kunt leven.

Op haar 19e nam Josje de houtfabriek van haar overleden vader in Litouwen over. Na een jaar verkocht ze de boel om Vrouw&Passie magazine op te zetten. Terwijl ze dag en nacht bezig was om geld binnen te halen om het magazine te drukken en om het bereik groter te maken, wist ze: dit is het niet voor de rest van mijn leven. Daarom ontwikkelde ze Het Levensspel, een online programma om je te helpen doen wat je écht wilt in je leven. Denk je: hé, dat wil ik ook? Hier drie stappen om je op weg te helpen:

Stap 1: bewustwording
“Als eerst moet je je ervan bewust worden dat je meer bent dan je aardse ik, je lijf en jouw leuke en minder leuke eigenschappen. De andere helft van jou is jouw hoger ik, maar dat kun je ook geest, spirit of het ‘onzichtbare’ noemen. Zonder deze hogere visie erbij te betrekken loop je rond als een kip zonder kop, ervaar je nooit échte voldoening en blijf je maar zoeken.”

Stap 2: weet dat er een reden is

“Er een reden is dat jij hier bent. Jij hebt iets toe te voegen om de wereld mooier te maken. Dat is niet spiritueel of zweverig; dat is hoe het is en dat weten we allemaal diep van binnen.”

Stap 3: je verlangens zijn je leidraad

“Dat waar jij naar verlangt, dat wat jij het allerliefste wilt, dat is wat jij moet (mag!) doen. Het is niet egoïstisch om je dromen waar te maken; het is de bedoeling. Sterker nog, de wereld heeft jouw verlangens nodig. Vraag eens aan jezelf: als ik nou nog één ding mocht doen hier op aarde waar ik écht voldoening uit haal: wat is het dan? Begin daarmee!”