Jasmine Sendar is weer opgekrabbeld

Het leven lacht Jasmine Sendar (34) weer toe. En dat mag ook wel: ze zat jaren zonder werk, bouwde grote schulden op en raakte in een depressie.

“De afgelopen jaren heb ik veel op mijn bordje gehad en de grootste barrières en dieptepunten heb ik overwonnen. Er is van alles gebeurd in mijn leven”, vertelt Jasmine deze week in Viva.

Arrogant
De actrice raakte drie jaar geleden in een depressie. Het was een gevolg van flink wat tegenslagen die ze te verwerken kreeg. Zo scheidde ze van haar man: haar eerste liefde en tevens vader van haar zoontje Sol. Ook bleken de banen niet voor het oprapen te liggen nadat ze resoluut stopte met Onderweg Naar Morgen: “Ik was ervan overtuigd dat ik meteen nieuwe aanbiedingen zou krijgen voor een serie of film. Was het niet binnen een week, dan wel binnen een paar maanden. Achteraf gezien een arrogante houding.”

Schulden
Een stapje terug doen, omdat er nou eenmaal geen geld binnenkwam, lukte niet. Jasmine bleef het leven leiden dat ze had als succesvol soapactrice. En dat terwijl de rekeningen binnen bleven stromen. “Lange tijd heb ik mijn kop in het zand gestoken en huilend rekeningen geopend en op een stapel gegooid. Met als gevolg dat ik enorme schulden kreeg.”

Uiteindelijk zag Jasmine het helemaal niet meer zitten. Ze zat in de auto en het kon haar allemaal niets meer schelen. “Ik faalde, dat hield ik mezelf voor. Het leven was klaar, ik wilde mijn stuur loslaten. Dood. Maar toen ik via de achteruitkijkspiegel naar het lege kinderzitje keek, kwam mijn zoontje voorbij.”

Roer om
Gelukkig was dat een wake-up call voor haar. Ze gooide het roer om en besloot weer te vechten. Ze nam diverse baantjes aan en accepteerde hulp van vrienden en familie. “Stap voor stap kwam ik uit de depressie. Niet met therapie, maar door er met vrienden en familie over te praten.”

Afgelopen september liep haar laatste relatie op de klippen. Een nieuwe vriend ziet Jasmine nog even niet zitten. Daar is het volgens haar nog te vroeg voor. “Ik zal niet snel meer zomaar ergens instappen. Ik ga er pas voor als het plaatje helemaal klopt.”

Boost
Inmiddels gaat het weer goed met Jasmine. Ze heeft het gevoel dat alle ellendige periodes een boost hebben gegeven. “Eigenlijk zou iedereen zoiets moeten meemaken, om jezelf bewust te worden van wat je allemaal wél hebt. Het is een enorm cliché, maar het leven is te kort.”

Het volledige interview vind je terug in Viva 7 die woensdag 8 februari in de winkel ligt.

Foto: Viva