Je carrière een boost geven? Blijf jezelf ontwikkelen met micro-leren

micro-leren

Of je juist druk, druk, druk bent, of voelt dat er iets mist in je baan, jezelf blijven ontwikkelen is nooit verkeerd. Nu heb je misschien gewoon niet de tijd (of de zin) om er nog een hele deeltijdstudie naast te doen, dat snappen we. Maar door middel van micro-leren kun je jouw carrière ook zeker een boost geven.

Lees ook:
Crisis stemt tot nadenken: is het tijd voor een nieuwe baan?

Op deze manier hoef je niet een hele dag te blokken in je agenda, maar kun je het in kleine porties gaan doen. Micro-sessies, om precies te zijn!

Micro-leren

Wanneer we hebben het over deze manier van leren, krijg je in korte tijd vooral de essentiële informatie van een onderwerp voorgeschoteld. Dus niet brokken tekst waaruit je de kern moet halen, maar stukken die je wanneer je even een gaatje hebt makkelijk tot je kunt nemen. Wanneer jij wil, hoe lang jij wil. Micro-leren dus.

Concentratie van een goudvis

Wanneer je de concentratie van een goudvis hebt (hee, wat vliegt daar?), is dit de perfecte manier om toch jezelf te blijven ontwikkelen. Je hoeft namelijk maar een kort moment ergens je aandacht op te leggen én kunt hierbij zelf bepalen wanneer je hiervoor wat tijd vrijmaakt. En nee, dat hoeft niet droge informatie stampen te zijn, ook spelletjes, apps en video’s zijn perfecte manieren om nieuwe kennis in je op te nemen.

Yes you can

Hoewel je misschien niet weet waar je de ruimte vandaan moet halen, is er altijd wel een loos moment op de dag waarop je normaal misschien door Instagram scrolt. Nu zeggen we niet dat je je week voller dan vol moet proppen, maar wie weet raak je wel weer helemaal geïnspireerd door die ene podcast. Juist doordat je niet gebonden bent aan een bepaalde tijdsdruk, kun je lekker op je gemak hiermee aan de slag. Niks hoeft, alles mag. Of je nu die online cursus op jouw tempo wil volgen of juist even overslaat, al dat kleine beetje informatie kan je verder helpen in je carrière.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!