Je kantoor gaat er zo uitzien als je er kunstenaars op loslaat

Hoe zou een kantoor eruitzien als je kunstenaars de vrije hand zou geven? Deze drie kantoren konden wel meer dan een likje verf gebruiken en werden het canvas voor creatievelingen. En of het resultaat je smaak is of niet: een saaie werkdag ga je er niet hebben.

Tokyo

Deze herfst nam een groep van 70 kunstenaars een leegstaand kantoorpand in Tokyo onder handen. Binnen twee maanden toverden ze het gebouw van negen verdiepingen om tot een gigantische kunstgalerie. Helaas gaat binnenkort de sloopkogel door het pand om ruimte te maken voor nieuwe gebouwen die tegen aardbevingen bestand zijn.
Bction1 Bction2 Bction3 Bction4Foto’s: Instagram

Amsterdam

Dagen achter elkaar aan je bureaustoel vastgekluisterd zitten is niet goed voor je. Daarom ontwikkelden de architecten van RAAAF en kunstenares Barbara Visser het experimentele kantoor The End of Sitting, waarin geen bureaus of stoelen staan. Je wordt in dit kantoor, dat iets weg heeft van een gletsjer, aangemoedigd te leunen, hangen, liggen of staan. Je vindt het kantoor op de Looiersgracht 60.

RAAAF1 RAAAF2 RAAAF3Foto’s: Jan Kempenaers (kleur), Frederica Rijkenberg (zwart-wit)

Braunschweig

In het Duitse Braunschweig staat het Happy Rizzi House. Dit kantoorpand bestaat uit drie gebouwen en werd ontworpen door de Amerikaanse pop art-kunstenaar James Rizzi en de Duitse architect Konrad Kloster. In 2001 werd opvallende pand, vol met figuratieve gezichten en hartjes, geopend. Mocht je plannen hebben om af te reizen naar het Duitse stadje, dan is het Happy Rizzi House een must-see.
RizziHouse1 RizziHouse2 RizziHouse3

Foto’s: txmx2 en Thorsten Mohr via Flickr
Beeld boven: 123RF