Je lunchpauze wordt één groot feest

Lunchpauze is lekker, maar die salade achter je computer of dat snelle broodje in de kantine is meestal niet het spannendste gedeelte van de dag. Dat kan een stuk avontuurlijker. En dat wordt het ook, want de lunch waarbij je je benen uit je lijf danst is upcoming.

Lunch Beat

In Zweden zijn lunchfeestjes uitgegroeid tot nationale trend. Lunch Beat heten ze. Er is een dj, cocktails, gedimd licht en voor lunch wordt gezorgd. Een lunchparty duurt precies één uur waarbij je je weer helemaal kunt opladen voor de rest van de werkdag. Praten over werk is verboden, net als visitekaartjes uitdelen. Waarschijnlijk werd het eerste lunchfeestje georganiseerd in Stockholm in 2010 en is het vanuit daar uitgewaaierd over de westerse, werkende wereld. Ook in Londen en New York worden de feestjes georganiseerd onder de namen Lunch Break en Lunch Rock.

Speeddaten

Ook onze oosterburen weten we raad met dat uurtje vrij midden op de dag. De Duitse krant Der Spiegel schreef over speeddaten, poetry-slams, filosofische lezingen, yogaklasjes en zwemsessies die sommige Duitse bedrijven (waaronder Adidas) hun werknemers in de pauze aanbieden.

Allemaal leuk, maar heb je het tijdens je werkdag zo druk dat je helemaal geen tijd hebt voor een uurtje dansen midden op de dag? Feesten voordat je naar je werk gaat kan ook.

Bron: NRC, Der Spiegel
Beeld: Anton Klimnov/Flickr