VIVA400-vrouw Jeanine Grasmeijer: ‘Mijn leven is verscheurd tussen twee passies’

Jeanine grasmeijer

Geneeskundestudent Jeanine Grasmeijer (23) is gefascineerd door diepte. Vorig jaar werd ze wereldkampioen freediving, waarbij ze zonder persluchtflessen negentig meter diep duikt. Ze kan maar liefst zeven minuten haar adem inhouden!

Tekst Katy Boer | Foto’s Maaike van Haaster

Opleiding uitgesteld

“Voordat ik aan de opleiding geneeskunde begon, ging ik drie maanden naar Thailand om te duiken. Ik ben er een jaar gebleven. Na twee tussenjaren ben ik alsnog aan de opleiding begonnen, maar in de zomer ben ik altijd weg om te duiken.”

Lastige combinatie

“Deze zomer train ik op Lanzarote, maar in september beginnen mijn coschappen. Ik hoop tussendoor aan mijn techniek te kunnen werken en wat wedstrijden te kunnen pakken, maar de combinatie duiken en studeren wordt lastig. Mijn leven is eigenlijk verscheurd tussen twee tijdrovende passies.”

Twee maanden trainen

“Op zich kan ik het duiken goed combineren met mijn sociale leven in Maastricht, maar ik vind het lastig dat ik mijn vriend twee maanden niet zie. Ik mis hem tijdens die trainingsperiode. Maar daar staat tegenover dat het op de plekken waar ik naartoe ga ook heel gaaf is. Het is lekker weer, er is een mooie zee en er zijn leuke mensen.”

Meer lezen over Jeanine? Je leest het in de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 34. Het blad ligt vanaf woensdag in de winkel of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook online lezen via Blendle.