Jett Rebel: ‘Sex is de enige verslaving die ik nog heb’

jett-rebel

In januari komt zijn derde 
album binnen een jaar uit 
en op 4 februari rockt hij Rotterdam Ahoy. VIVA sprak Jett Rebel over de hoogte- en dieptepunten van 2016 en zijn nieuwe nuchtere staat. “Vinden ze me niet meer rock-’n-roll? Jammer dan.”

Tekst Daphne Ponsteen
 | Foto Latoya van der Meeren

Was 2016 een goed jaar voor jou?

“Het jaar begon met de diepste depressie waar 
ik ooit in heb gezeten. En dat terwijl ik al mijn hele leven last heb van depressies. Maar 2016 is het jaar geworden waarin ik weer mezelf werd. I’m free. Het was het jaar waarin ik volwassen ben geworden, hoe onvolwassen dat ook klinkt. Ik sta op een totaal andere manier in het leven, ik voel me echt een ander mens.”

Wat was je tofste optreden van 2016?

“Lowlands was te gek, het is daar altijd fijn. Dit jaar was extra leuk, omdat ik na mijn optreden zelf ben gaan feesten met m’n vrienden. Het was de eerste keer dat ik tijdens een feestje dacht: ik ga als vanouds naar de tering, maar dan op het leven, op niks. Ik voelde alleen het plezier en de liefde om me heen. Dat was heel bijzonder. Ik vind trouwens wel dat Lowlands me een keer op het hoofdpodium mag zetten.”

Hoe is dat nou, nuchter op een feestje?

“Het is leuk zolang mensen nog uit hun woorden kunnen komen. Op feestjes wil ik vooral een goed gesprek hebben. Ik heb een diepe 
afkeer van cocaïne gekregen, dan veranderen mensen in verschrikkelijke personen. Zodra er coke op tafel komt, ben ik weg. En ik probeer 
tijdens het uitgaan af en toe te dansen, maar ik kan het gewoon écht niet. Laatst zei iemand: ‘Jelte, jij danst zo slecht.’ Ouch. Op het podium laat ik het trouwens helemaal gaan. Dan kijk ik een optreden terug en denk: wow, zijn dat mijn moves?”

Is het gedaan met de rock-’n-roll?

“Ik ga niet meer naar de klote, maar ik feest nog steeds. Het gevoel ken ik nog, ik kan er nog steeds energie van krijgen. Alleen komt dat niet meer door geestverruimende middelen, maar door goeie dingen. Sex bijvoorbeeld, dat is een beetje mijn verslaving. De enige verslaving die ik nog heb, want ik ben zelfs gestopt met roken. Ik let op mijn suiker, gluten, eet minder vlees… Het slaat nergens meer op. Het moeilijkst was afkicken van chocola. Ik heb een la naast mijn bed, ‘de chocola’, en chocola in bed eten was mijn grootste guilty pleasure. Nu moet ik die la vrezen.”

Wil jij er 4 februari bij zijn in Ahoy?

Bestel hier je kaarten.

Het hele interview met Jett Rebel lees je in VIVA 1. Het blad ligt nu in de winkel of kan je hieronder bestellen. 

»Bestel VIVA online | Klik hier «