Jojanneke van den Berge maakt nieuwe plannen

Jojanneke van den Berge kan na haar vertrek bij Powned nu nadenken over wat ze echt wil. In Viva vertelt ze over haar debuutoman, de liefde en haar tijd bij de omroep.

“Blijkbaar is het mega spannend dat ik stop met mijn baan. Echt, ik weet niet waarom. Ik dacht alleen maar: wat ís dit? Waarom is dit nieuws?” vertelt ze. “Maar goed, het is ook leuk om te merken dat ik niet zomaar weg kan gaan. Dat ik dus iets heb neergezet wat mensen is bijgebleven.”

Avontuur
Jojanneke stapte twee jaar in het avontuur dat Powned heette. “Een paar jaar ervoor had ik aan de wieg gestaan van dagblad De Pers en nu ging ik aan de slag bij een nieuwe omroep. Zo’n kans krijg je niet elke dag. Het prikkelende, uitdagende – zo van: lekker stevig erin gaan – van Powned paste goed bij een deel van mij.”

Tijden veranderen
Tijden veranderen, zo weet de verslaggeefster. “Inmiddels ben ik veranderd als persoon, mijn interesse is verschoven. Steeds vaker wilde ik me bezighouden met onderwerpen die zich niet lenen voor het programma. Op een gegeven moment paste de toon niet meer bij me. Als ik was gebleven, moest ik mezelf – wie ík ben – geweld aan doen. En dat is de échte reden waarom ik ben opgestapt.”

Toekomst
Deze ambitieuze dame heeft een waslijst aan plannen. “Een roman, een documentaire, ik ben in gesprek met verschillende partijen in tv-land en ga door met mijn column in HP/De Tijd. ‘Is dat niet te veel?’ vragen mensen vervolgens. Ja, misschien wel. Maar ik denk dan: je leeft nú, je moet het nú doen.”

Mr. & Mrs. Smith
Jojanneke heeft een relatie met Thijs Zonneveld, journalist en oud-wielrenner. “Ik leerde hem kennen als collega bij De Pers. Hij is iemand die mij goed aankan, die aan mij gewaagd is. We maken weleens grappen over de film Mr. & Mrs. Smith, waarin Brad Pitt en Angelina Jolie messen en bommen op elkaar gooien. Eigenlijk zijn wij net zo. Aan de ene kant durven we kwetsbaar te zijn bij elkaar, aan de andere kant kunnen we discussiëren op het scherpst van de snede.

“Ik ben altijd realistisch en zeg het niet snel, maar durf het nu best te zeggen: ja, Thijs is de man van mijn leven. Het lijkt me geweldig om kinderen met hem te krijgen. Volgens mij besef je dan pas echt dat het leven niet alleen om jou draait.”

Lees het volledige interview in Viva 33 die vanaf woensdag 8 augustus in de winkels ligt.