Jong en beroemd

Stel je voor: je bent amper een tiener en ineens sta je in alle bladen en zijn alle spotlights op je gericht. Het overkwam deze celebrities.

Als je de namen opzoekt van bekende sterren die als kind hun eerste faam verwierven, krijg je een behoorlijk lange lijst te zien. Scarlett Johansson (26) schittert nu in de grootste kaskrakers en date – vast mede dankzij haar sterrenstatus – erop los met half Hollywood, maar zette haar eerste filmstapjes al jaren geleden (zie foto). Scarlett speelde 13 jaar geleden de rol van Grace in ‘The Horse Whisperer‘ en is dankzij die rol een heuse kindster te noemen.

Van moordenaarshulpje tot zwaan
Mijn persoonlijke kindersterfavoriet is Natalie Portman (30), want die is te zien in twee van mijn lievelingsfilms. In ‘Léon’ speelde Natalie toen ze nog maar twaalf was, en de rol is behoorlijk pittig: in de film vertolkt ze de rol van Mathilda, die het hulpje wordt van een seriemoordenaar. Zeventien jaar later speelt Natalie de sterren van de hemel in ‘Black Swan‘, een heel andere, maar minstens even sterke film.

Goed opgedroogd
Het is altijd leuk als je erachter komt dat een bekende acteur of actrice als kind in een bekende film heeft gespeeld. Sean Astin (40, beter bekend als hobbit Sam uit The Lord of the Rings) was als kleintje te zien in de filmhit ‘The Goonies’. En ken je dat ietwat lelijke, bloempotbekapselde jongetje uit ‘About a Boy’ nog? Nicholas Hoult (21) is inmiddels goed opgedroogd, zoals we kunnen zien in het Oscargenomineerde ‘A Single Man’, waarin hij speelde tegenover Colin Firth.

Dag carrière
In de nieuwste Viva wordt aandacht besteed aan Nederlandse kindersterren, zoals Tiba Tossijn (25), die zestien jaar geleden de hoofdrol speelde in ‘Lang leve de koningin’. In tegenstelling tot bovengenoemde collega’s heeft Tiba haar filmcarrière vaarwel gezegd. “De rollen kwamen me niet meer aanwaaien. Later heb ik me nog weleens afgevraagd of ik niet iets met acteren moest doen. Maar ik ben totaal geen type voor de toneelschool, dat is me veel te vaag.”

Wie zijn jullie favoriete kindsterren?

Bron foto: YouTube