Kwarktaart die wél mag!

Als je probeert een paar kilo’s te kwijt te raken, zijn die momenten dat er getrakteerd wordt op het werk heel moeilijk. Maar Sonja Bakker helpt en heeft een heerlijk recept voor kwarktaart.

Tip voor jouw collega’s? Er is altijd wel een moment voor taart: een collega die jarig is, iemand met promotie of ‘gewoon, omdat het kan’. Slagroomtaart, appel-kruimelvlaai en enorme gevulde koeken: alleen al de geur is amper te weerstaan. Maar ja: jij bent op dieet en mag niets. Wil je toch eens een taartmoment meevieren, zonder enorm te zondigen, probeer dan eens het recept van Sonja’s kwarktaart.

Kwarktaart hoeft helemaal niet vet of ongezond te zijn. Afvalgoeroe Sonja Bakker heeft een heerlijk recept voor een fijne, magere kwarktaart. Zodat je ongestoord van je taart kunt genieten.

Ingrediënten
1 bakje Optimel Kwark (500 gram)
ca. 6 blaadjes gelatine
¼ liter slankroom
2 eiwitten
vers fruit (bijv. aardbeien)
1 pak lange vingers
taartvorm (Ø26 cm)

Bereidingswijze
Vet de springvorm in met boter en bestrooi met paneermeel. De helft van de lange vingers met de suikerkant naar onderen op de bodem leggen. Eiwitten stijfkloppen, slankroom stijfkloppen en kwark losslaan.

Week de blaadjes gelatine in ruim water en meng ze door de kwark. Spatel room en eiwitten erdoor. Doe als laatste het fruit erbij.

Giet de helft van de kwarkmassa op de lange vingers, daarop weer een laag lange vingers en daarop de rest van de kwarkmassa. Laat vier uur in de koelkast staan, garneer het met fruit, aansnijden en smullen maar!

Tip
Optimel heeft verschillende smaken kwark, zoals aardbei, appel-kaneel, perzik-vanille en citroen. Combineer zo’n smaak met vers fruit dat je in plakjes of schijfjes op de taart legt.

Kijk voor meer lekkere en gezonde recepten op de website van Optimel.

Bron: Sonja Bakker

© Beeld: Optimel