Legendarisch: Ruby Rose gaat eerste vrouwelijke én lesbische Batwoman spelen

ruby rose

Is 2018 het jaar waarin het feminisme op een ongekend niveau hoogtij viert? Daar begint het wel op te lijken. #MeToo is al lang geen fase meer, omroepen als PowNed komen met feministische docu-seriesFree The Nipple is overal en de Nederlandse mannelijke straatnamen worden omgedoopt tot Beyoncé Boulevards. Met vandaag een nieuwe, prachtige klap op de feministische vuurpijl: actrice Ruby Rose gaat de eerste vrouwelijke én lesbische Batwoman spelen!

Batwoman

Dat maakte het Amerikaanse netwerk The CW vandaag bekend. Zij introduceren vanaf december dit jaar het personage van Batwoman dus, een vrouwelijke variant van Batman dus. Batwoman is lesbisch en zal mogen schitteren naast andere superhelden. Bij succes ligt er zelfs al een script voor een serie op de plank.

Openlijk lesbisch

The CW maakte eerder al bekend dat ze opzoek waren naar een actrice die in de huid van Batwoman kon kruipen. Belangrijk vereiste hierbij was dat de vertolker van Batwoman openlijk lesbisch moest zijn, om Batwoman meer gestalte te geven.

Ruby Rose

De 32-jarige Ruby Rose beleefde haar grote doorbraak tijdens haar rol in de Netflix-hit Orange Is The New Black. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.
viva zomerdeal

Beeld: Getty Images
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.