Lekker vies

Spuitpoep, groene kots en enge beesten in je lichaam. Ik wil er het liefst zo min mogelijk mee te maken hebben. Maar als ik mijn collega gruwelend en wijzend naar haar monitor zie staren, moet ik ook even kijken.

Het stikt op internet van de ranzige plaatjes en filmpjes. Hele websites draaien erop. Ik weet nog dat het op de middelbare school tijdens de informaticales vaste prik was om op rotten.com (klikken op eigen risico) te kijken. Sommige plaatjes die ik daar heb gezien staan nog op mijn netvlies gebrand. Er waren video’s die lieten zien dat helikopterrotorbladen hoofden af kunnen hakken. Op foto’s zag ik meterslange lintwormen en opgeblazen, verkleurde personen die al geruime tijd geen adem meer hadden gehaald.

Wat anonimiteit met je doet
De website jezebel.com vroeg aan haar bezoekers wat hun meest ranzige ervaringen zijn. Omdat het lekker anoniem was stroomden de reacties binnen. Vrouwen vertelden onder andere over een tien kilo wegende cyste, gaten in lichamen waar ze niet horen te zitten, bloedende borsten, een overdosis aan zonnebloempitten die er niet meer uit wil en ga zo maar door. Bezoekers mogen stemmen wat the grossest story is.

Walging en fascinatie
Hier op het forum wordt trouwens ook lekker gegruweld. Wat begon met een uitleg over het verzorgen van een wond, wordt steeds erger. Walging en fascinatie gaan nou eenmaal samen. Ook op Facebook en Twitter zie ik regelmatig aparte filmpjes voorbij komen: van baby’s met de slappe lach en mannen die denken dat ze een sexy Beyonce zijn tot enorme puisten waar het mes in wordt gezet. Tot op zekere hoogte leuk, maar ik vraag me wel eens af waar de grens ligt. Of is er gewoon geen grens?

CC Foto: Pink Sherbet