Het ‘lelijkste meisje’ over ware schoonheid

Ontroerend en inspirerend tegelijk. Het verhaal achter ‘de meest lelijke vrouw ter wereld’: Lizzie Velasquez (24). Afgelopen maand hield zij bij TED Talk een geweldige toespraak. Dit móet je zien. 

Lizzie werd geboren met een opmerkelijk syndroom en maakt daardoor geen vetweefsel aan. Ze weegt 27 kilo, kan snacken wat ze wil, maar er komt geen grammetje bij. Bij haar geboorte vertelden artsen dat haar kans op een normaal bestaan nihil was. Deze vrouw zou nooit kunnen eten, drinken, denken, praten en lopen, maar haar ouders hadden meteen zoiets van; dat zullen we weleens zien. ‘Wij nemen haar mee naar huis, houden van haar en geven haar een zo goed mogelijk leven.’ En dat is gebeurd, want kijk haar nu, sprekend bij TED Talk. Wat een topvrouw.

Nooit heeft Lizzie zich anders gevoeld, totdat ze naar de peuterschool ging. Ze stapte de klas binnen en werd met angstige ogen aangekeken. Kinderen waren bang, scholden haar uit voor monster. En het pesten hield niet op. Op de middelbare school ging er een YouYube-video de ronde. ‘Worlds ugliest woman’, was de titel. En ja, je raadt het al, die lelijke vrouw was Lizzie. Binnen no time had het fragment vier miljoen hits. Mensen lachten haar uit, staarden haar aan en maakten walgelijke opmerkingen. Eén daarvan zal ze nooit meer vergeten. Zonder aanleiding zei een onbekende: ‘Please, doe de wereld een plezier, zet een pistool tegen je hoofd en haal die trekker over.’ Maar in plaats van door die opmerking in een isolement te raken, realiseerde ze zich dat niet de bullies haar leven moeten leiden, maar zij haar leven in eigen hand heeft. Inmiddels is ze afgestudeerd, auteur van een bestseller en coacht ze anderen om het beste uit zichzelf te halen, no matter what. Wij zeggen: that’s the spirit. En wat vind jij?

Bron: huffingtonpost.com
Beeld: bubblews.com & mrconservative.com
Filmpje: Youtube