Wat leuk: er komt een filmfestival speciaal voor GIFs

Kun jij je een leven zonder GIFs voorstellen? Wij ook niet meer. Want het fijne aan een GIF is dat je weet dat je boodschap altijd met een vleugje humor aankomt, en hey, dat zijn de leukste berichten toch? In New York brengen ze binnenkort een mooie ode aan de GIF: daar vindt een filmfestival plaats voor films die korter dan 18 seconden duren.

Giphy

De initiatiefnemers van het festival zijn – logischerwijs – de mensen van Giphy, het grootste platform voor het delen van GIFs. Volgens het bedrijf kunnen mini-filmpjes net zo creatief, entertainend en ontroerend zijn als de beelden die worden vertoond op traditionele filmfestivals.

‘Bij Vine vertelden mensen zelfs verhalen in zes seconden,’ vertelt een woordvoerder van Giphy. ‘Die waren heel entertainend. Waarom zouden filmmakers geen meeslepende, professionele kunst die minder dan 18 seconden duurt, kunnen inzenden?’

Giphy Film Fest

Het Giphy Film Fest vindt plaats op 8 november in New York. Er zijn vijf categorieën op het festival: stop-motion, animatie, experimenteel, verhalend en de ‘wildcard’ categorie (oftewel: overig). Het filmfestival is alleen op uitnodiging te bezoeken, maar de vijf finalisten zullen uitgebreid gepromoot worden. De winnaar neemt 10.000 dollar mee naar huis.

via GIPHY

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

viva zomerdeal

Bron: Froot
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.