Levenscoach gezocht

Ik ben ze zo zat. Van die kwesties, Belangrijke Levensvragen, waar je over twijfelt en waar vrienden of ouders als je er met ze over praat op zeggen ‘Tja, daar kan ik je niet mee helpen, dat kan alleen jij beslissen’.

Jahaa, ik weet dat ik die dingen zelf moet beslissen, maar dat wíl ik soms juist niet. Ik word er zo moe van om altijd zelf over die Lastige Vragen te beslissen. Of ik niet beter  naar Amsterdam kan verhuizen of toch in Rotterdam moet blijven. Of ik moet blijven freelancen of toch ergens in vaste dienst moet gaan. Of ik nu wel voor die ene kerel moet kiezen of niet…

Soms zou ik heel graag willen dat iemand anders er voor mij een antwoord op bedenkt. Als een soort coach, iemand die gewoon tegen je zegt: ‘Nicole, verhuis maar naar Amsterdam, want….’. Een levenscoach aan wie ik al mijn twijfels kan overlaten, zo fijn!

Met m’n vrienden, ouders en broers praat ik natuurlijk over zulke dingen, maar zij kunnen niet meer dan luisteren, advies geven en zeggen wat zij zouden doen. Uiteindelijk moet jij altijd zelf beslissen. En waar kies je dan voor als iedereen je iets anders adviseert en je er zelf niet uitkomt?

Een privé levenscoach lijkt me dan zo’n uitkomst. Een beetje zoals die therapeut in de serie ‘Being Erica‘ die haar helpt met haar problemen. Hoewel hij wel vaak in raadsels praat en haar veel zelf laat uitzoeken. Of anders zoals de Sorteerhoed uit de Harry Potter-reeks, de hoed die leerlingen die hem opzetten vertelt op welke afdeling op de tovenaarsschool ze horen.

Doe mij ook zo’n hoed. Maar dan wel eentje die alles weet en niet alleen op welke afdeling van een tovenaarsschool ik thuis zou horen.

CC foto: SweetGirl