Liedjes in m’n hoofd

Soms heb ik ineens vreemde liedjes in m’n hoofd zitten. Zomaar uit het niets en af en toe weet ik niet eens waar ze vandaan komen. Dan weet ik ongeveer twee zinnen van het hele liedje. Wat trouwens ook irritant is, want dan heb je de hele tijd twee dezelfde zinnen in je hoofd waar je maar niet vanaf komt.

Wat is het toch…
De laatste tijd heb ik ook steeds twee zinnen in mijn hoofd. Ik had eerst écht geen idee hoe ik erbij kwam, maar het gaat zo: “Lekker eten, jam jam, zeker weten, jam jam”. Ik heb er een tijd over na moeten denken. *Waar is dit toch van? Hoe kom ik hier in godsnaam bij?*

Hakuna Matata
Ja, opeens wist ik het! Het gaat hier om Timon en Pumba. De Leeuwenkoning was (en is eigenlijk ook) mijn lievelingstekenfilm. Waarschijnlijk heb ik hem zo vaak gezien dat ik zonder dat ik het wist een aantal teksten heb onthouden.

Het gaat om het moment dat Zazu (die vogel) gevangen zit bij Scar (de gemene oom). Timon en Pumba verzinnen een afleidingsmanoeuvre om zo Zazu te kunnen bevrijden. Gelukkig staat tegenwoordig werkelijk alles op internet en daarom heb ik het filmpje even toegevoegd onderaan de blog.

Wat heb ik gelachen toen ik dit stukje weer terug zag. Vooral om het feit dat ik dit op de een of andere manier dus aldoor in mijn hoofd had. Waarom? Ik heb die film al jaren niet gezien!

Hebben jullie soms ook van die rare liedjes in je hoofd?

CC foto: DigiSmile STL (aka Rob n Amy C)